meganecoupe02 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 OhneDich, ta kwestia już chyba była poruszana i pomysł nie przeszedł Ja podczas przeglądania zdjęć z Krzepic tak sobie pomyślałem czy nie można by zrobić jakiejś przeglądarki do zdjęć, bo klikanie w każde z osobna jest mało wygodne. Myślę, że "poprzednie/następne" w jednym oknie by znacznie pomogło w przeglądaniu zdjęć nie tylko z Krzepic, ale i innych spotkań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 tak sobie pomyślałem czy nie można by zrobić jakiejś przeglądarki do zdjęć w pełni kolege popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaŁaS89 Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Albo kurcze zrobić jeden wielki spot ale tak posrodku Polski aby każdy mogl spokojnie przyjechac bez marudzenia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinpoz Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 meganecoupe02, popieram kolegę przeglądarka by sie przydała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2009 Witajcie. Mam jedną Sugestie Czy można by np ,,podzielić" forum na sekcje?? np lubuskie,wielkopolskie itd itd?? Czy to byloby dobre jak sądzicie Już jest taki podział, są grupy regionalne, poproś o dołączenie Ciebie do odpowiedniej. http://megane.com.pl/groupcp.php Wchodzisz do danej grupy i klikasz na "Dołącz" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 24 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2009 Nie będę zakładał nowego tematu, dopisze tutaj: Cytowanie całości pod postem - problem znany od początku istnienia forum ale ciągle nie rozwiązany. Czy nie ma technicznej możliwości zablokowania takiego działania? Np. ukrycie ikonki "Odpowiedź z cytatem" w ostatnim napisanym poście? Już wyżej pisałem że tylko używam forum, a od strony technicznej jak to wszystko działa nie wiem za wiele, także proszę o łopatologiczne wytłumaczenie :D P.S. Wiem że trzeba przeczytać regulamin itd. ale jakby nie było technicznie możliwości cytowania całości to nikt by tego nie robił - tak myślę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 No ale jak wyobrażasz sobie wtedy możliwość cytowania kogokolwiek? Kopiowanie i wklejanie tekstu? Wyłączając opcję "Odpowiedz z cytatem" wyłączasz całkowicie możliwość cytowania. Nie da się tego rozgraniczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 przecież masz cytowanie selektywne. zaznaczasz tekst i klikasz... meganecoupe02, chodzi o wyłączenie "cytuj" w ostatnim poście tematu (chyba) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Carek, chodzi mi o to, żeby wyłączyć tą funkcję w ostatnim napisanym poście. Nie chodzi o wyłączenie kopiowania. Podam na przykładzie to może się trochę rozjaśni. Teraz odpowiadam na posta Sergiusza z godz. 13:40, ale nie ma w nim ikonki "Odpowiedz z cytatem", natomiast gdybym chciał zacytować całą Twoją wypowiedź z godz. 13:33 to tam funkcja cytowania już jest możliwa. Spójrz na obrazek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 Od strony informatycznej byłoby to możliwe, lecz wiązałoby się ze zmianą kodu forum (konkretnie pliku viewtopic.php). Należałoby tam napisać funkcję, która sprawdzałaby, czy konkretny post jest ostatnim w danym temacie, jeśli tak, to po prostu nie pokazywałaby ten ikonki, jeśli nie jest ostatnim to pokazuje ikonkę. Jednak nie jestem pewien, czy administracja byłaby w stanie takie coś zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 hmm... brzmi poważnie :D Niech już starsi rangą zadecydują :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 meganecoupe02, dokładnie to mi chodziło (znaczy miałem na myśli to że Tobie o to chodzi) w sumie i tak się da wtedy całość cytować, przy użyciu :D " " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 25 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2009 a o tym też wspomniałem na początku. Znowu by trzeba pisać funkcję, która sprawdza czy został zacytowany cały post itd no ale ja się na tym nie znam i nie będę wypowiadał. Próbuję tylko znaleźć sposób na usprawnienie działania forum :D Nie wiadomo też, z której funkcji korzystają cytujący w całości: czy z cytowania selektywnego czy z odpowiedzi z cytatem, ale tego pewnie się nie dowiemy i dlatego najlepszym rozwiązaniem byłoby zablokowanie "odpowiedz z cytatem" i ograniczenie cytowania selektywnego. Jak się nie uda to trudno, moderatorzy też muszą coś robić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sergiu83 Opublikowano 28 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2009 w sumie do dwóch działów pasuje, ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 sergiu83. Nie bardzo sie z toba zgadzam. Owszem, piszącym "gawędziarzom" mozna podziękować. Tylko wykonanie tego jest w zasadzie niemożliwe. Bo kto to ma niby oceniać. Jestem zdecydowanym przeciwnikiem jakichkolwiek działań "uznaniowych" np. przez zarzadzających forum, bo nie zwsze piszący umie przekazać to o co mu chodzi. A forum jest przede wszystkim dla osób, które maja problem i szukają odpowiedzi. Jedyne co jest możliwe to podział tematycznych działów forum na "zielonych" i "czujących się mocno w tym co piszą" (oczywiście może im sie tylko tak wydawać). I w takim podziale Admin może przemieszczać całe tematy pomiedzy tymi poddziałami. Jest to pewien pomysł, ale nie do końca jestem pewien jak z jego skutecznością. Ten cały problem jest na wszystkich forach i jak dotąd nikt nie znalazł złotego srodka. A odnosnie cytatów z poprzednich postów to uważam, ze teraz jest ok. Średnio inteligentny człowiek wie, ze cytaty na forach służą tylko temu by wiedziano czego lub jakiej wypowiedzi dotyczy odpowiedź pod cytatem. A jak ktoś tego nie rozumie to się cytat tnie. I dobrze. Jeszcze inną sprawa jest fakt, że nie wszyscy potrafią się biegle posługiwać komputerem i czasem nie portafią zrobić tak jak by chcieli. To też trzeba zrozumieć. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi