k6xxxxxx Opublikowano 24 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2013 Witajcie. Z góry przepraszam jeżeli temat powtórzyłem lub zamieściłem go w nieodpowiedniem dziale. Na początku pragnę wszystkim życzyć zdrowych i wesołych świąt. Mam następujący problem. Pewnego razu mojej megance zaczęła migać lampka silnika i auto nie chciało wchodzić na obroty (chodziło jak traktor. Na zimnym było ok, ale zaraz po zagrzaniu trzęsło całą budą i nie dało się wejść na wyższe obrot. Po wpisaniu objawów na forum od razu wyskoczyła wskazówka o problemach z cewkami zapłonowymi. Po wykręceniu okazało się że poprzedni właściciel dwie już wymienił na BERU, a pozostały jeszcze dwie Sagema. Wczoraj te dwie Sagema wymieniłem na cewki DENSO. I ok. Autko chodziło tak jak powinno. Dzisiaj pojawił się znowu ten sam problem. Tylko że już dzieje się to na zimnym silniku. Buda się trzęsie. Pomóżcie w rozwiązaniu tej sprawy. Megane II, 1.4 16V 98KM 2003r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2013 A świece wymieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k6xxxxxx Opublikowano 26 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 tak, zostały wymienione i niestety dzieje sie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2013 Podłącz pod Clipa u kumatego mechanika i dopiero potem szukaj przyczyny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k6xxxxxx Opublikowano 27 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2013 a czy może być to coś z rozrządem? czy moje problemy pasują do tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 14 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2014 Po świecach zobaczysz który wtrysk "rozrabia" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 15 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2014 jak wygląda świeca "rozrabiającego" wtrysku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość BlackRaven Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Jak trzęsie odłączaj wtyczki wtrysków jak po odłączeniu nie zmieni się praca silnika ten wtrysk wymień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi