Gość Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Witam, Pytanie do znawców, jak sie na stałe pozbyć śmieci wpadających w nawiew? Wczoraj spędziłem godzinę any wydłubać ptasie pióro z wentylatora. Za każdym razem przy wymianie filtra PP muszę używać odkurzacza do oczyszczenia komory filtra, na jesieni ciągle coś chrobocze itd, sami pewnie wiecie o co chodzi. Powietrze jest zasysane gdzieś z podszybia, wiecie skąd dokładnie? Myśle o jakimś małym upgradzie z siatką miedzianą albo wykorzystam już sprawdzony przez Was sposób. Pozdrawiam, Krzysiek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ja robiłem tak: wyjąłem filtr kabinowy, potem włączyłem wentylator na maksa i wszystko wyleciało w boku tam gdzie był filtr. potem posprzątełm to co wyleciało i w środku i potem włożenie wszystko z powrotem i gotowe. U mnie nić nie leci z kraty, pewnie nie włożyłeś do końca filtr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Chodzi mi dokładnie tylko o filtr PP, nic mi z kraty nie leci. Chcę udaremnić liściom dotarcie do filtra PP. Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Chcę udaremnić liściom dotarcie do filtra PP. To zakładaj na zewnątrz filtr z siatki obok wycieraczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Nie będę więcej przedrzeźniał przedmówcy Nie cytuj całego posta skoro odpowiadasz bezpośrednio pod nim.:P Czy możesz wskazać dokładne miejsce? Kiedyś czyściłem te kanał odpływowe z podszybia więc odkręcałem tam wszystko, ale nie zanotowałem gdzie dokładnie był wlot do nawiewu. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Załóż na plastikowe podszybie zewnętrzne i będzie po problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 (edytowane) Dzięki za radę aston76 ale chyba chcesz szybko zamknąć temat radząc w ten sposób. Tobie już dziękuję. Pytanie do majsterkowiczów: czy ktoś to robił pomiędzy podszybiem a wentylatorem? Edytowane 6 Stycznia 2014 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 :P Przecież dostałeś konkretną odpowiedź, IMHO najprostsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 Kolego ten sposób jest najmniej obciążający wentylator w samochodzie. Jak będziesz rzeźbił w grodzi to możesz mieć kłopoty z gnijącymi liśćmi w podszybiu i zalewaniu auta wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2014 I to już jest jakiś argument. Myślałem aby to zrobić ściagając plastikowe podszybie i tam gdzieś głębiej, jednak właśnie nie wiem czy wlot powietrza jest dostępny, w dół, w górę, na bok - stąd moje pytania. Sama kratka na plastiku od zewnatrz nic nie da, ponieważ liście wchodzą również tuż obok górnej uszczelki klapy, tam jest łączenie plastikowej osłony z taką miękka szarą osłoną, która wchodzi głęboko w podszybie. Liście wchodzą rónież pomiędzy łączeniem szyby i podszybia (czarna miękka uszczelka). Szczelin żadnych nie ma ale widać liść jest cienki i się wepcha wszędzie. Mam tą Megi od nowości i temat jest irytujący od początku. Czy wlot powietrza, które jest kierowane na wentylator jest dostępny po ściągnieciu podszybia? Podszybie i tak czyszcze regularnie bo tam jest z kilogram właśnie zgniłych liści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirpiotr Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 ten wlot jest tu http://megane.com.pl/topic/51379-co-znajduje-sie-w-szufladze-w-podszybiu/page__p__370194__fromsearch__1#entry370194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2014 A możesz wrzucić jakąś fote? zabiore się za temat na wiosnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi