fornal-f1 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam.Noszę się z zamiarem kupna Renault Megane II phII 2.0dci, w związku z czym proszę o opinię poniższych aut. Czy wszystkie silniki 2.0dci były wyposażane w filtr cząsteczek stałych? C31891720 C31605725 44872313 A może ktoś zna jakieś godne polecenia meganki z tym silnikem? Z góry dziękuje za odpowiedzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witaj, Jak na te roczniki i ten silnik, i dobre wyposażenie, to nawet ta ostatnia wydaje się za tania. Ale chyba już niekoniecznie, bo rok przeskoczył :) W ostatniej brak przebiegu. Ogólnie godne polecenia np. kombi z 2007-08, wyposażenie i silnik jw. to wg mnie ok. 20 kPLN. Pzdr., konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fornal-f1 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 OK. Dziękuje za naświetlenie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Moja megane 1,9 2005 130KM wystawiona za 15tyś w maju opuściłem na paliwko tylko 500zł, sprzedała się w dwa tygodnie, widze że tu okazje 2.0 dCi te sprawy 160tyś przebiegu za niecałe 12... łaaaał... Dodano: 24 sty 2014 - 16:18 dodam, że najechane miałem 183tyś Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Rxe.Megane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeeq Opublikowano 24 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ja swoją megankę wystawiłem za 14 tyś i nawet jednego telefonu :/ . Ale nic dziwnego jak każdy szuka "okazji" ehhh. Ciężko kupić coś dobrego ale sprzedać też nie łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fornal-f1 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 Po cichu liczyłem iż mamy taki rynek że samochód sprzedaje się głównie ceną, jednak jak widzę do tematu podszedłem zbyt optymistycznie. No cóż trzeba będzie dozbierać waluty. Dodano: 26 sty 2014 - 11:44 A co drodzy forumowicze sądzicie o TYM egzemplarzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomeeq Opublikowano 26 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2014 (edytowane) Obydwa zderzaki mają inne odcienie niż reszta auta, wogóle tylna klapa odstaje (miejmy nadzieje że poprostu jej nie domknął). Nie wież w to że autem niezarejestrowanym możesz legalnie jeździć po polskich drogach, widaomo handlarz będzie się przy tym upierał żeby sprzedać. Ogólnie fajny kolor i wyposażenie. :unsure: Edytowane 26 Stycznia 2014 przez tomeeq Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fornal-f1 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2014 Witam w kolejnym dniu moich poszukiwań wymarzonego auta. Po raz kolejny proszę o opinie TEGO cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrest Opublikowano 17 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2014 Witam, Nie wszystkie 2.0 DCI miały filtr cząstek stałych, ja akurat posiadam hatchback'a z tym silinikiem (rok prod. 2006) i nie mam tego moim zdaniem zbędnego i dosyć problematycznego elementu. Z tych zdjęć to cokolwiek cieżko wyczytać niestety, ale uważam tak jak poprzednicy że za kombi z tym silnikiem trzeba zapłacić ok 20k PLN bo auta te są na ogół bdb wyposażone. Auto musisz sobie zobaczyć, sprawdzić VIN dodatkowo zwryfikowac przebieg po zuzyciu elementów typu kierownica, dźwignia zmiany biegów, tapicerka (fotele) no i odbyć jazde próbną. najlepiej byłoby gdybyś trzema egzemplarzami się przejechał to miałbyś porównanie. Jak bedziesz kupował z rozsądkiem, auto sprawdzisz dokładnie (jak jest taka możliwość to najlepiej w ASO) to myślę, że uda się uniknąć kupienia miny :) Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 18 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2014 Za te cenę kupisz 1,9 dCi w bdb stanie, jak się rozglądałem za 2.0, to tak jak kolega wyżej napisał ok. 20 trzeba wyłożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi