Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II Hatchback

ptaku_1

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy moze ktos sie wyppwiedziec na tema tego auta/ogloszenia

http://allegro.pl/renault-megane-1-6-2004-salon-polska-alu17-zadbana-i3926675809.html

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 -Prezes

Edytowane przez Prezes

Wygląda na bardzo interesującą ofertę. Nic tylko uwamiać się do ASO albo dobrego warsztatu celem zweryfikowania przebiegu i bezwypadkowości.

Na zdjęciach nie widać żeby były naklejki ochronne na progach za tylnymi drzwiami - do sprawdzenia!

Edytowane przez lamer

OK dzięki, czy jeszcze takie naklejki są w innych miejscach? Swoją drogą ciekawe rozwiązanie.

P.S. znalazłem na forum te auto :)

http://megane.com.pl/topic/46816-adamkar13-megane-ii-hb-16-16v-2004r/page__view__findpost__p__346120

Edytowane przez ptaku_1

No to w ogłoczeniu jest mała nieścisłość. Kupiony od 2-go właściciela i teraz nadal sprzedaje 2-gi właściciel? No i zastanawia sprzedaż po przejechaniu zaledwie 8 tys. km. Ale "różne przypadki chodzą po ludzich".

Nawet nieźle to auto wygląda.Jednak... do sprawdzenia cała karoseria,ze szczególnym ukłonem w stronę lewego boku (mało widoczny) i tyłu (inny odcień klapy).Naklejki nie widzę,ale przy nadkolu/progu raczej nikt przy zdrowych zmysłach polerką nie przyciśnie.

Ostatnie zdjęcie uchwytu - fabryczna gumowa powłoka wypiłowana na części wewnętrznej do zera.Lamer - skoro od 2 właściciela - to albo handlarz,albo nie przerejestrował po zakupie.

A jeszcze podrzucę,iż na nr.telefonu podany w ogłoszeniu w marcu 2011 osoba podpisująca się jako AdamLegionowo poszukiwała reklamy na Smarta.Ów Adam deklarował wówczas przebiegi na poziomie 1200 km/mies.

Co do AF 17'-niech się wypowiedzą użytkownicy takich kapci - czyli komfort i trwałość zawieszenia.No i w razie czego sprawdź różnicę w cenie między standardową piętnastką a siedemnastką.

Przebieg - pytaj się nie o książkę serwisową,ale o papiery typu faktura za naprawę/wymianę..,gwarancje,paragony lub (w zależności od warsztatu) otwarcie/zamknięcie zlecenia.

I na koniec rada - nie daj się podchodzić hasłami typu nie pieniądze- nie samochód lub czego się wymaga za ....PLN.

Dziś będę oglądał te auto, jak mi się spodoba to w tyg. bedzie wizyta w warsztacie (sprzedający zgodził sie na sprawdzenie auta), sprzedający to osoba prywatna sprzedaż na umowe, podobno szuka wiekszego auta, w megance podobno był wymieniony rozrząd.

Co do felg, gdybym te auto kupił to felgi 17" polecą na allegro lub będę je chciał zamienić na 15" (przy okazji nie wiecie czy beda tam pasowały felgi z Astry II) nie mam zamiaru płacić duzo $$$ za opony a różnica w cenie między 15" a 17" jest znaczna:)

No i cena jest atrakcyjna (trzeba będzie tylko zerwać te okropne folie)

Edytowane przez ptaku_1

przy okazji nie wiecie czy beda tam pasowały felgi z Astry II

Kolego tak na marginesie to ta astra ile ma śrub mocujących felgę do piasty 4 czy 5? Druga sprawa jakie ta felga ma ET, bo renówka ma ET 45 przy felgach 15? I trzecia sprawa na bank ma nie pasujący otwór centrujący przy felgach na 4 śruby (opel ma 56,6mm a renówka 60,1mm).

4 otwory, będzie pasowała, sprawdziłem na jakiejś wyszukiwarce te same felgi sprzedają do tych aut, w mojej starej astrze byly jakies pierscienie do felg, później jeździłem vectra i felgi 3 lata już leża w piwnicy :)

Po 14,00 dam znać co i jak z tą Megane.

Edyta

Widziałem oglądałem: Pali się kontrolka service, na lewym progu widac szpachle, auto całe malowane, połamana osłona akumulatora, jest tylko jedna karta.

Edytowane przez ptaku_1

Szkoda, że kolega z naszego forum sprzedaje swój samochód i pisze, że jest bezwypadkowy a Ty jedziesz na miejsce i okazuje się malowany i szpachlowany.

Chyba już nikomu nie można ufać jeśli chodzi o ogłoszenia.

Bezwypadkowy to nie to samo co "nigdzie nie malowany". Fakt wymiany i malowania zderzaka czy błotnika nie dyskwalifikuje jeszcze samochodu. Oczywiście nie wiem co jest z tym konkrtnym egzemplarzem.

Dla mnie bezwypadkowy to taki jak wyjechał z fabryki. Jeśli ktoś uszkodził sam zderzak na krawężniku itp. lub w zimie pękł plastikowy błotnik (widziałem taki przypadek u znajomego) to można założyć, że faktycznie jest bezwypadkowy.

Co do tej konkretnej oferty to kolega napisał, że na progu była szpachla (mechaniczne uszkodzenie, klepanie, szpachlowanie, lakierowanie) a poza tym cały samochód był malowany. Takiego egzemplarza nie można już podciągnąć pod bezwypadkowy.

Nie koniecznie był po dzwonie, ale malowanie całego auta tak jak mycie silnika dla mnie jest równoważne z skreśleniem takiego auta z moejej listy.

Auto które ma 10 lat musi coś mieć, mi nie przeszkadza malowany błotniczek czy miejcowo troche szpachli tak do 400-450uM, wiadomo ze przez 10 lat każdemu może sie przytrafić jakaś obcierka.

Edytowane przez ptaku_1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!