cinas Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 Wczoraj walczyłem z podobnym tematem , powietrze w przewodzie paliwowaym widoczne na przewodzie zasilania pompy - pomgła wymiana fitra paliwa na delphi a był purflux Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 (edytowane) cięcie Poważanie? Ja mam też purflux i wymieniałem go w maj/czerwiec w warsztacie który daje 12msc gwarancji (przy zakupie ich części oraz robocizny) na to co robią, więc jeśli to jest powodem usterki to jadę z reklamacją. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar Edytowane 21 Lutego 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 pomgła wymiana fitra paliwa na delphi a był purflux Coś w tym musi być, bo u mnie również ten problem pojawił się po wymianie filtra z delphi na filtron. Od razu zacząłem podejrzewać filtr i przy następnej wymnianie założyłem purfluksa w nadziei, że problem ustąpi ale pozostało bez zmian. Następny będzie delphi ale to dopiero przed zimą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2014 a'propos PURFLUXA - liczyłem, że jak kupię ichniejszy filtr (węglowy) to będzie git. dziś powiem, przepłaciłem za nazwę - absolutnie nie spełnia funkcji filtra węglowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 26 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2014 (edytowane) Dziś wstawiony został zaworek zwrotny między filtrem a silnikiem. Faktycznie to robota na 15 minut. Ważne aby przewody oryginalne podgrzać np. suszarką do włosów, łatwiej się wtedy je nakłada na końcówki od zaworka. Od jutra pierwsze testy odpalania po nocnych postojach. Będę informował czy działa :) Prz okazji wymieniona została jedna spalona świeca. mrarek - dzięki za polecenia fachowca ;-) będę z pewnością korzystał z usług ;-) Od środy auto odpala bezproblemowo nie ma żadnego przyduszania czy dłuższego kręcenia. Zaworek zadziałał. Poniżej wklejam zdjęcie jak to wygląda i w jakim miejscu. Edytowane 3 Marca 2014 przez Gielar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Witam, mam podobne objawy [maegane II 1.5 dci]. podłącznie zaworka zwrotnego można wykonać samemu? Tzn. przecinam przewód paliwowy i wpinam zaworek i gotowe? Czy układ się nie zapowietrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Przecinasz (podłóż sobie szmatkę bo trochę paliwa poleci) i wpinasz zaworek (podgrzej suszarką bo przewody są twarde i nasuń) później gruszką pompujesz przed uruchomieniem. Odpalił za pierwszym razem. Od tamtej pory zero objawów. Problem podejrzewam jest po stronie filtra paliwa... ale póki co nie ruszam nic nie ma to skutków ubocznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 powiedz mi jeszcze jaki zaworek kupić(w jakim sklepie go dostanę) , i jeszcze jaka średnica krótców do przewodów paliwowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gielar Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Niestety tego Ci nie powiem bo robiłem to u pasjonata Renówek który miał ten zaworek już na stanie. Podjechałem na 5min i po robocie. Poszperaj na forum bo ktoś też gdzieś o to pytał i wiem że są takie dane. Użyj szukajki. A zaworki są na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2014 średnica przewodów paliwowych to 8 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Filtr wymieniony, układ odpowietrzony, nie widziałem pęcherzyków powietrza i gruszka była twarda rano, wiec byłem pełen optymizmu. Odpalam i dalej jest problem... odpalił chyba za 6 razem i to musiałem sobie pomóc pedałem gazu wciśniętym w podłogę. Oczywiście po każdej nieudanej próbie komunikat : check injection i kontrolka czerwona STOP, która znika przy kolejnej próbie odpalenia. Jakieś sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 zwidy mam czy już odpowiadałem tutaj: http://megane.com.pl/topic/48936-wysokie-spalanie-15-dci/page__view__findpost__p__392356 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Clip do ręki i : Czy mamy synchronizację pomiędzy wałkiem a wałem Jakie mamy ciśnienie w układzie jak kręci Jakie mamy obroty przy odpalaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek78 Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 zwidy mam czy już odpowiadałem tutaj: http://megane.com.pl/topic/48936-wysokie-spalanie-15-dci/page__view__findpost__p__392356 Gdzieś czytałem jeden z Twoich postów na temat zaślepienia EGR w 1.5 dci, czy możesz mi polecic kogoś gdzie to moge wykonać na terenie śląska? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2014 jaki 1,5 dCi masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi