makpan Opublikowano 13 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2014 Przykra wiadomość- to bezpieczniki pod maską, zapewne w obydwu przypadkach od dołu jeśli obydwa auta są po liftingu a bezpiecznik to: F7A PLATFUSI.PDF.pdf No w końcu wymieniłem. Wszystko się zgadza, tzn. bezpieczniki pod maską, od dołu, bo po liftingu, ale układ bezpieczników inny niż w załączonym pdf. Zrobiłem fotkę i jest to ten zaznaczony strzałką (już po wymianie, wcześniej był czerwony jak ten pod nim) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mamutus1 Opublikowano 6 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2014 (edytowane) OK. ale jak się do tego panelu dostać? czy trzeba odkręcać akumulator? Podniosłem machę, odkręciłem 2torx, zdjąłem plastik i odkryłem kolejny plastik, który już ustąpić nie chciał. I nie wiem czy muszę rozmontować wszystko na około? Edytowane 6 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro74lubin Opublikowano 16 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2015 Witam, jestem nowy na forum, kupiłem swoja tydzień temu, nie świeciła jedna lampka od oświetlenia tablicy, ciężko było ją wypiąć z wtyczki bo wydawała się przygrzana, odciąłem i próbowałem podłączyć drugą ze szrotu na krótko, oczywiście zwarłem kable niechcąco i padła lampa prawa tył i postojówka po przekątnej, wyciągnąłem aku i cała ta resztę żeby dostać się do bezpieczników ,wymieniłem uwalony i..dalej nie działa, macie może jakiś pomysł? Dzięki z góry. Dodano: 16 lut 2015 - 22:30 Sorki, dałem pupy, źle chyba sprawdziłem bezpieczniki, dzisiaj operacja od nowa, sprawdziłem i git, działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
warthog Opublikowano 27 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2024 (edytowane) Piszę w tym temacie aby nie zakładać nowego. Meganka CC faza 2. Jestem posiadaczem od kilku dni. Nie działało prawe pozycyjne przód i tył oraz podświetlenie tablicy. Dobrałem się do bezpiecznika i 7.5A przepaliło od razu. Zmieniłem na 20A przed kilka minut działało. Sprawdziłem lampki tablicy, żarówki w światłach. Wszystkie są ok. Co jest jeszcze na tym bezpieczniku? Nie działa też klima, bezpiecznik ok, klima nabita i sprawdzona szczelność. Wymieniłem czujnik ciśnienia i nie rusza. Edytowane 27 Lipca 2024 przez warthog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 27 Lipca 2024 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2024 Ten bezpiecznik zasila: przednie prawe pozycyjne, tylne prawe pozycyjne, oświetlenie lampek tablicy rejestracyjnej, podświetlenie przełącznika kontroli trakcji, podświetlenie wyłącznika tempomatu, podświetlenie włączników ogrzewania foteli. I tyle, nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi