donmichal1 Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Witam. Mam problem,ostatnio gdy odstawiłem samochód,rano gdy chciałem jechac do pracy zobaczyłem plamę oleju pod samochodem,podniosłem maskę,i wszystko było zachlapane w oleju. Wjechałem na kanał,odkręciłem filtr oleju i okazało się że ta uszczelka na filtrze się jakoś przesunęła,i olej wytrzelił. Poprawiłem uszczelkę,włożyłem filtr,wlałem nowy olej i przez dwa dni było okej,a dziś to samo się zrobiło. I moje pytanie co może się dziać że takie ciśnienie się zrobiło,że tą uszczelkę tak przesunęło Z góry dziękuje za odpowiedzi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Nie powinno się to dziać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 (edytowane) skoro wszystko było zachlapane, to skąd wpadłeś na pomysł odkręcenia filtra? olej może zwiać jeszcze przez korek wlewowy, bagnet, kanał olejowy turba (tak mi się zdaje)... skąd więc filtr? jeśli to jednak był filtr, to wymienia się filtr na nowy, a nie zakłada ten sam. no i jakiej marki to był filtr? FILTRON? Edytowane 9 Lutego 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Oryginał renault można kupić za 30 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 bardzo dobre są nasze WF Sędziszów. ja kupuję w hurtowni po ok. 12 PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 9 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2014 Ale jak jedziesz potem na serwis co 30000 km to warto aby był napis renault ;) ale odbiegamy od tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 Faktycznie zmień filtr na inny. Być może zacina się w nim przelew i gdy olej jest zimny ciśnienie na filtrze jest na tyle duże, że wywala uszczelkę. Druga sprawa to sprawdź czy filtr się samoistnie nie odkręca. Mi się to przytrafiło już drugi raz. Za każdym razem Filtron i zimowa pora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2014 nie chcę na siłę powtarzać obiegowych opinii, ale filtry FILTRONA, szczególnie olejowe nie są dobrym rozwiązaniem - ogólnie pisząc kiepska jakość wykonania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi