bytommegan Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Witam miałem podobny problem wyciek górnej pokrywy zaworów(z okolic śrub) naprawione na gwarancji. Wykręcili cieknące śruby około 5 szt specjalny silicon i wkręcili od tego czasu sucho. Wszystko trwało około 1h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robert_taki Opublikowano 26 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2014 (edytowane) Do uszczelnienia pokrywy zaworów nie uzywa używa się normalnych uszczelek, lecz środek LOCTITE 518 (nie jest to silikon) lub alternatywny. Edytowane 26 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Odświeżę temat: mam taką sama sytuację w mojej MIII rok prod. 2012 , przebieg 49.000km. Podczas wymiany świec mechanik znalazł olej w cewce , pierwszej od strony akumulatora. Czy na tej podstawie tych danych da się zlokalizowac wyciek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Da. Poci się z pod czujnika położenia wałka rozrządu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Dzięki. Podpowiem mechanikom w poniedziałek. Odezwę się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2015 Za bardzo tego się nie da uszczelnić. U mnie się tam poci, bo czujnik jest montowany do głowicy na jedna śrubkę M6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzysztofNE Opublikowano 30 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Mechanik powiedział, że jak zdjął pokrywę, to się złapał za głowę i wołał znajomych, żeby przyszli obejrzeć. Podobno silikon, który miał służyć za uszczelnienie wysechł i kruszył się, a części, które powinny być gładkie, przypominały nieheblowane deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 (edytowane) Witajcie, Podbije temat bo też zauważyłem u siebie mały wyciek. Czy ktoś na podstawie zamieszczonych zdjęć może zweryfikować skąd on pochodzi? czy z tzw. odstojnika oleju (mały dekielek). Dodam, iż nie zauważyłem większych ubytków oleju na bagnecie. Zdjecia zrobione od strony rozrządu z tyłu. Edytowane 27 Lutego 2015 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 CZy dobrze widzę że masz pęknięty obudowę kolektora ssący? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
celownik07 Opublikowano 26 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2015 nie strasz- gdzie to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi