corza Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Witam wszystkich serdecznie. Jestem tu nowy więc na początek proszę o trochę wyrozumiałości :P. Mam Megane Sedan z 2007 r wersja Alize z fabrycznym radiem CD( bez odtwarzania MP3).Chciałbym podłączyć zmieniarkę i tu zaczynają się problemy. Sprzedawca powiedział mi że do zmieniarek montowanych w kokpit nie ma dodatkowego kabla do połączenia z radiem. Kabel powinien być w fabrycznej instalacji. Moje pytanie jest następujące: czy wersja Alize ma taki kabel i jak sprawdzić czy można podłączyć zmieniarkę. Za wszystkie sugestię w tej sprawie będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Piotr. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciki Opublikowano 3 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2014 Sprzedawca coś kręci tego nie było w fabrycznej instalacji auta jest to element zmieniarki. Ja swoją kupiłem razem z kabelkiem, więc jak szukasz to szukaj z kabelkiem bo kabel sam jest praktycznie nie do kupienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Witam. Czy te zmieniarki były w 2 kolorach? Ja mam kokpit jakby bury/szary ale nie czarny. Na necie widziałem zmieniarki czarne i szare. Rozumiem, że jak kupie zmieniarkę z kabelkiem to tylko wyjmuję półeczkę i wkładam zmieniarkę? Edytowane 28 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) Tak ja zrobiłem kupiłem zmieniarkę z kabelkiem, połączyłem i po wpisaniu kodu zmieniarki gra. Edytowane 28 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 to zmieniarka ma jeszcze inny kod niz radio ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buli1973 Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 tak ma ,podasznumery zmieniarki podam kod na priva ,najpierw kod radia potem kod zmieniarki sie wpisuje ,jesli chodzi o taki zestaw Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 29 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 OKI dzieki za info i chec pomocy, zestaw jak na zdjeciu, ale najpierw musze kupic zmieniarke, potem sie do Ciebie odezwe. Problem w tym ze zmieniarki sa ale bez kabla, a kabla samego nie moge znalesc. P.S. Moje megane jest z 2007 czy zmieniarka z rocznika np. 2004 tez bedzie pasowac ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopka Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Podepnę się pod temat żeby nie zakładać nowego bo tematyka w sumie ta sama. Mianowicie mam w megi radio Cabbase z nawigacją i zmieniarką na 6płyt. Co prawda nigdy jej nie używałem bo radio na mp3 to nie miałem takiej potrzeby. Ostatnio jednak wziołem z drugiego auta kilka płyt audio cd z zamiarem wsadzenia je w zmieniarke i ku mojemu zdziwieniu nie chce ich przyjąć. Po szukaniu przyczyny stwierdziłem że chyba coś z nią nie tak bo wogóle się nie załącza(nie są podświetlone przyciski). Stąd moje pytanie jak ona ma prowadzone zasilanie z radia czy osobno? Może ma jakiś osobny bezpiecznik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Najpierw przełącz na zmieniarkę w pilocie lub przyciskami na panelu radia ;) Ważne czy odpowiednią stroną wkładasz płytę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopka Opublikowano 8 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Przełączałem na radiu klikając przycisk 1-6 ale nic się nie dzieje i samo przełącza na fm. Płyte wkładam jak do każdego radia napisami do góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 Wciskasz przyciskiem SRC lub SOURCE na pilocie (satelicie). Przyciski na radiu 1-6 to wybór między stacjami, które masz zaprogramowane. No właśnie. Z tego co pamiętam to w zmieniarce wkłada się płyty odwrotnie. Czyli nadrukiem do dołu (przynajmniej w moim modelu). Nie pamiętam teraz czy czasem nie trzeba było też wcisnąć nr 1-6 (na zmieniarce) by załadował na odpowiednie miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czopka Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Dzięki udało się ją uruchomić i działa elegancko :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
1olek Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 (edytowane) Czy te zmieniarki były w dwóch kolorach ?? Znalazłem taką: http://www.ebay.ie/itm/RENAULT-MEGANE-CLIO-LAGUNA-6-DISC-CD-CHANGER-IN-DASH-8200084437A-NO-CODE-/121487716884? A moje radio ma taki kolor: http://megane.com.pl/index.php?app=core&module=attach§ion=attach&attach_rel_module=post&attach_id=18899 Czy są dwa kolory czarny i szary czy to tylko takie zdjęcie na tej aukcji ?? Edytowane 6 Kwietnia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awierone Opublikowano 16 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2016 (edytowane) Hej. Orientuje się ktoś czy kabel z leguny ii łączący radio ze zmieniarką podejdzie do meganki ? http://megane.com.pl/uploads/imgs/hosting_zdjec_1481885261__zmien_kab.jpg EDIT: zakupiłem zmieniarkę już z główną wiązką, więc jeden problem z głowy.Brakuje mi natomiast kabla do podświetlenia przycisków w zmieniarce ...... wie ktoś który pin w radiu ( update list ) musze połączyć do którego pinu w tym mniejszym wejściu w zmieniarce? będę bardzo wdzięczny za odpowiedź. Pozdro Edit: podświetlenie opanowane. Do środkowego pinu małego wejścia pociągnąłem kabelek z kostki iso A nr 5 sterowanie anteną i wszystko gra jak nalezy. Szybkozłączka, mały konektor, 50cm kabla - koszt 2zł, 15min pracy. Może się komuś przyda. Jeżeli ktoś zastanawia się jak wyglądą konsola phII z jasnym podświetlaniem w połączeniu ze zmieniarką predliftową to proszę: Edytowane 22 Grudnia 2016 przez awierone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antracyt Opublikowano 4 Października 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2018 Nie lepiej było podłączyć się pod pin 6? To chyba jest właśnie zasianie oświetlenia przy włączonych światłach tak jak to się dzieje w radio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi