robertb43 Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 (edytowane) Witam, Proszę o pomoc zanim udam się do mechanika. Otóż od pewnego czasu zauważyłęm że przy prędkościach powyżej 90km/h czuć doś intensywne drgania auta, również na kierwonicy. Dodam że Autko ma przejechane 150 tyś. , na zime w zeszłym roku kupiłem nowe opony (FULDA) i byłem podczas zakładania i wyważnia było na "zero" - drgania też się pojawiały - trochę żadziej aly były. Teraz na sezon letni wymieniełem opony na nowe (DUNLOP) tj. 205/55R16. Wydja mi się że te dragnia są większe wówczas gdy auto wchodzi w zakręt z taką prędkością. Zaczyna to być coraz bardziej upierdliwe. Czy to wina zawieszania - co sugerujecie. Edytowane 9 Marca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Zmień gumiarza, też tak miałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 9 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2014 Miałem podobnie. Przez pół roku borykałem się z drganiami na kierownicy. Gdy zmieniłem wulkanizatora, drgania ustąpiły, choć nie od razu. Dopiero po reklamacji wyważyli na nowej maszynie do 1grama i spokój z drganiami. Na starej wyważyli standardowo do 3gram i powyżej 120km/h, pojawiały się wibracje. Szczególnie na zakrętach. Teraz 140km/h i wibracji brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yupikayey Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 Potwierdzam, ponowne a w zasadzie poprawne wyważenie kół powinno pomóc, być może maszyna u obecnego gumiarza ma problemy z wyważeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku_1 Opublikowano 10 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Mialem podobnie okazalo sie ze felga byla krzywa, prostowanie za 80pln zalatwilo problem Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki - damiar Edytowane 10 Marca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertb43 Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2014 Witam, Pojechałem do gumiarza i okazało się że pierścienie centrujące były już żużyte - po wymianie na nowe autko jedzie jak po szynach. Dzięki z podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi