blaz Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Witam Panowie Mam mega wielki problem. Otóż wczoraj za namową kolegi, który odradzał jazdę do mechanika w celu wymiany poduszki silnika, bo po co... podczas odkręcania poduszki od silnika pękła jedna ze śrub. Na silniku w aluminiowej części, która trzyma poduszkę. Kolega się uparł,że podwiesimy silnik na belce nad autem pasem, i będzie trzymać, niestety mylił się, została ostatnia śruba i silnik opadł trochę łamiąc ją Żałuje,że dałem się namówić, wiem głupota,ale teraz muszę coś zrobić, bo wiercenie w urwanej śrubie nic nie dało, jest to śruba hartowana. Od spodu wystaje jej kawałek, ale za mało żeby złapać jakąś żabką. Czy macie jakieś pomysły jak ten problem rozwiązać? czy ten element z urwaną śrubą to nie jest czasem kolektor ssący? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Ja kiedyś dospawałem migomatem nakretke o większej średnicy i tak mi się udało wykręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaz Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 temat można zamknąć.. pojechałem do "fachowca", spawał nakrętkę,ale nie dało rady wykręcić, rozwiercił, 3 godziny roboty , gwintowanie, kolektor i gwint poharatany ,ale niby zrobione, fajnie, 40zł wziął, a na allegro kolektory po 30.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi