airbites Opublikowano 21 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2014 O 6 :30 przyjechała laweta żeby odholować do warsztatu, bo jazda była niemożliwa z przyczyny blokowania się koła i braku hamowania. Holownik podniósł auto i przygotowanie do jazdy: W warsztacie po podniesieniu auta zatkało mnie na taki widok: Jakim cudem się śruby odkręciły? To jest norma w megane? Zaczynam się bać jechać renaultem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 no pewnie że norma, jak widać, jesteś jedynym. A bardziej szukałbym winy u mechanika, który wsadzał tam łapy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 A kiedy były klocki wymieniane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Klocki były wymienione pod koniec lutego. A przegląd okresowy miał w połowie marca. Od dziur może sam odkręcić? W/g mechanika nie był dokręcony. I mówił jakbym na siłę dojechałbym to by min. 700 zł kosztowałoby. A dodam że przejechałem od końca lutego 3-3,5 tys. km na nowym klockach. Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez airbites Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Czyli partacz nie dokręcił ich i się odkręciły. Te śruby nie mają prawa się odkręcić same, ponieważ są na końcu gwintu mają klej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Hmmm rozumiem. Ale dlaczego diagnostyka nie widział że były odkręcone? Czy też nie patrzą? Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Jak w maju w tamtym roku miał zobaczyć a klocki wymieniałeś w lutym? Airbites sam pisałeś na forum, że coś tobie trze po wymianie kół na letnie w marcu. Czyli było trzeba wtedy zajrzeć do układu hamulcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Poprawiłem, że w marcu połowy tego roku. Tak, ale to okazuje że to opony taki dźwięk tworzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Ale dlaczego diagnostyka nie widział że były odkręcone? Bo go to nie interesuje. Luzy w układzie kierowniczym tak, jak hamuje auto na rolkach tak, ale już stan klocków nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Hmm, rozumiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
subratri Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 nie tyle go nie rozumie co mu do głowy nie przyszło, żeby tam zajrzeć. Ja nie wiem czy kiedykolwiek słyszałem o czymś podobnym. Raz, że śruby się dokręca tak, żeby sie zablokowały, do tego w paczce z klockami są nowe śruby ze świerzym klejem. Mechanik raz zaoszczędził na śrubach i założył stare a dwa zapomniał je dokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi