p_por Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Witam, poczytałem troche o tych naszych usterkach ale nie dostrzegłem opisu sytuacji, która występuje w moim aucie. Mianowicie! Podczas zatrzymywania się-hamowania, brania zakrętów a także przy ruszaniu zapala mi sie na kontrolka stop wraz z kontrolką hamulca ręcznego. Nic sie nie dzieje niepokojącego, kilka sekund i gaśnie, czasami tylko mrugnie z charakterystyczną sygnalizacją dzwiękową. Trzeba dodać że zauważyłem to przy jeździe po nierównościach, a że jestem niedoświadczonym posiadaczem Renault to nie wiem co to jest. Z gory dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam Renault Megane 1.9dci 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 27 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 sprawdź poziom płynu hamulcowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_por Opublikowano 27 Stycznia 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2008 Dzieki bardzo za szybką odpowiedz. Jutro to zrobie i napisze co i jak. Dzieki. Pozdro [ Dodano: 2008-01-28, 19:44 ] taaaaaa.....wszystko by bylo git jakbym wiedzial gdzie jest zbiorniczek plynu hamulcowego ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerry Opublikowano 28 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2008 wszystko by bylo git jakbym wiedzial gdzie jest zbiorniczek plynu hamulcowego No nie przesadzaj... Masz pod maską 4 zbiorniczki. Najmniejszy z przewodami podłączonymi do korka to ten... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinescu Opublikowano 29 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2008 W poprzednim aucie mialem to samo i nie był to renault :-P , okazało się że miałem dziurawy tłoczek hamulcowy przez który wyciekał płyn. Generalnie objawem był ubytek płynu i na zakrętach świeciła się kontrolka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p_por Opublikowano 2 Lutego 2008 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2008 no oczywiście że to był problem z ilością płynu....klocki mi sie zjechały na 3 mm to i tłoczki sie wysunęły i płyn w układ poszedł i ostatecznie mniej go było w zbiorniku i sygnalizowało. Wymieniłem klocki na nowe i wszystko wróciło do normy.... Podziękował Koledzy. Szrokości życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi