Kamen31 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Witajcie, od jakiegoś czasu stopniowo awarii nabierają elektryczne szyby. Posiadam Megane II ph1 rok 2003 1,6 16v 5-cio drzwiowe w pełnej elektronice... Jakiś czas temu szybki działały tak jak powinny niestety od jakiegoś czasu szyby nie chciały się opuszczać za pomocą jednego kliknięcia i przytrzymania przycisku lecz opuszczały się co 5 cm więc aby otworzyć całkowicie szybę musiałem tak klikać z 10 razy i tak było z wszystkimi 4-rema szybami. W dniu wczorajszym awaria zrobiła krok dalej i w ogóle nie mogę już otworzyć lewych szyb ani z przodu ani z tyłu, wszystko wskazuje na to że za kilka dni może również przestać działać strona prawa. Proszę, powiedźcie mi co powoduje tą usterkę oraz jak się jej pozbyć i ile to może kosztować? /Edit: Wyczytałem też na forum że problem pojawia się również podczas odpinania akumulatora. Otóż ostatnio był on odpinany ponieważ miałem spawany tłumik. Czy faktycznie mogło to wpłynąć na elektronikę szyb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Trzeba po prostu szyby przyuczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Czy faktycznie mogło to wpłynąć na elektronikę szyb? Tak. Przytrzymaj przyciski od szyb w pozycje zamykania, każdy z 10 sek, to się przyuczą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamen31 Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) A powiedzcie mi w którym momencie się je przyucza? Gdy jest odpalony silnik? Edit/ Dziś rano próbowałem przyuczać szyby na zapłonie i na odpalonym samochodzie i muszę powiedzieć że prawą stronę puściło... szyby jeżdżą już góra dół tak jak powinny a nie na raty. Ale niestety lewa strona nadal martwa w ogóle nie reaguje :/ Edytowane 5 Maja 2014 przez Kamen31 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi