norb Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 (edytowane) Rok temu miałem błąd DF1070 klima nie chodziła, po wykasowaniu cały sezon był spokój chłodziła OK. W tym roku błąd powrócił i jak go wykasuje (clipem), to cały czas powraca klima chodzi dzień albo parę godzin, na drugi dzień znowu powraca DF1070. Po wykasowaniu błędu klima chodzi (ale słychać jakiś szum tylko z miejsca kierowcy), po wyłączeniu klimy nic nie szumi. Następne odpalenie auta (np) klima już nie działa i wywala błąd DF1070. Ostatnio wymieniałem pasek wielorowkowy i wszystkie rolki wyglądają OK, koło pasowe sprężarki chodzi lekko. Czy jak jest za mało czynnika (nie był sprawdzany 2 lata) może wywalać błąd DF1070. Na co jeszcze zwrócić uwagę. Edytowane 6 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 6 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 błąd DF1070 Co to oznacza? Co CLIP wywala w opisie?Skoro błąd powraca, to usterka nadal jest, puki jej nie usuniesz tak będzie. Zmuszanie na siłę klimatyzacji do pracy może spowodować jeszcze więcej uszkodzeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 7 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2014 (edytowane) Clip wywala DF1070 (błąd czerwony) obieg zimnego powietrza. Dodam że wtyczka (do załączania sprzęgła sprężarki) była wymieniona przez poprzedniego właściciela. Usunąć usterkę tylko co sprawdzać ?????? Edytowane 7 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makin23 Opublikowano 11 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Mi jak wywalało błąd "obieg zimnego powietrza" to wymieniałem taką kostkę z przewodami elektrycznymi przy sprężarce i problem znikł.Przed wymianą raz klima chodziła raz nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 11 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2014 Gdzie można kupić tą kostkę z przewodami (oprócz serwisu) ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hakuna Opublikowano 17 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 Często przyczyną jest czujnik ciśnienia klimatyzacji , do kupienia na all za 50zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norb Opublikowano 12 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2014 (edytowane) Z których pinów sterownika wtrysku dochodzi napięcie do wtyczki kompresora (bo tu chyba mam problem,chcę sprawdzić przewody) i presostatu (pokazuje raczej właściwie,ale warto wiedzieć)??? Jak sprawdzić czy to nie moduł UCH robi problem,rozumiem że przekażnik klimy znajduje się w UCH (jak to sprawdzić? )Raczej problemem nie jest sprężarka ani sprżęgło sprężarki,bo po odłączeniu wtyczki sprężarki (podłączona żarówka) wywala błąd DF 1070. Jak to posprawdzać clipa i miernik mam. Po co rozbijasz wątek, pisz w jednym wszystko co jest związane z usterką. Połączyłem P_r_z_e_m_o Edytowane 12 Czerwca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 21 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2016 Hej. Udalo sie komus rozwiązać ten problem? BŁad Df1070 Potwierdzam ze to wtyczka. Dzis po 8 latach wrocilem do tematu. Szwagier przez 8 lat jezdzil bez klimy. Ostatnio wymienil chlodnice i nabil czynnik i nic. Dzis sami to naprawilismy. Winna byla wtyczka ktora wchodzi do kompresora. Generalnie siedziala ona troche luzno. Po poruszeniu sprezarka sie zalaczala i wylaczala. Co waznie nie bylo potrzeby kasowania błędu clipem po tym jak wtyczka juz dzialala poprawnie. Psiknalem w nia sprayem do połaczen elektrycznych, podgialem piny bo faktycznie bylo dosc duzo miejsca. Teraz nawet jak ruszamy wtyczka i kablem to sie nie wyłącza. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi