gregs0n Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Mam popękany przedni błotnik. Zastanawiam się nad naprawą (zamiast wymiany i malowania) tego elementu. Czy tworzywo z którego wykonany jest błotnik daje się naprawiać tak jak zderzaki, czy jest z tym większy problem. Błotniki są dość miękkie i nie chciałbym, żeby po takiej naprawie ponownie popekał. Czy ktoś z Was kleił (spawał) błotniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 26 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2014 Da się pospawać ,żeby dobrze trzymało trzeba zatopić metalową siatkę, ale sprawa nieopłacalna(chyba że wszystko sam zrobisz), bo błotnik będzie do malowania ,najlepiej kup błotnik w kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 27 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 (edytowane) Właśnie w weekend będę chciał kleić błotnik u siebie, mam zamiar kupić klej rapid epoxy i użyć maty szklanej. Już tak kleiłem plastiki i było ok. Później szpachla i malowanie. Edytowane 27 Maja 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 27 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2014 U mnie pęknięcia nie spowodowały uszkodzenia lakieru. Gdybym poklieł od wewnętrdznej strony to byłyby praktycznie niezauważalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 28 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2014 (edytowane) Jest to jakiś sposób naprawy w/g mnie druciarstwo.I nie pisz że lakier nie uszkodzony bo na pewno też popękał, będziesz musiał pamiętać żeby karcherem nie myć bo odlezie, a i bez tego mycia może odłazić,ale w sumie to Twoja sprawa jak naprawisz i ile razy, a błotnik można nawet za 100 kupić. Edytowane 28 Maja 2014 przez krzychu73 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkahead Opublikowano 29 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 Za 100zl to chyba do Seicento. Błotnik pod kolor bez rys to min 150zl + przesyłka, a igiełki są nawet po 250zl, dlatego czasami jednak lepiej naprawić samemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregs0n Opublikowano 29 Maja 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2014 jak znajdę pod kolor w ładnym stanie za 200 PLN to wymienię cały błotnik, ale znlezienie pod kolor wcale nie jest takie łatwe :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi