Luke16 Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 Od kilku tygodni zmagam się z pewnym problemem mianowcie z elektryczną szybą kierowcy... Raz wszystko chodzi raz nie... Objawia się to że szybe po odpaleniu da się normalnie opuscic i podnosić po przejechaniu kilku km szyba przestaje reagować w dół w górę śmiga dobrze. Zamieniłem włączniki z prawych drzwi do lewych i niestety to samo... Przepatrzyłem instalację i wydaje się być ok... Pojawiło się to dość dawno i zdażylo się to raz teraz od wczoraj raz działa raz nie... Dodam jeszcze że przekaźnik kiedy szyba nie chce się odsunąć do dołu nie pyka do góry zawsze... Co to może być i czy ktoś się z tym spotkał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 7 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2014 A masz impulsowe sterowanie szybą kierowcy? Przełącznik szyby kierowcy jest inny i w nim szukałbym problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 8 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 Co to znaczy impulsowo? Przełącznik pasażera z kierowcy jest identyczny .... Ten który otwiera szybę pasażera z drzwi kierowcy jest inny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2014 (edytowane) Impulsowo znaczy dotykasz wyłącznika sterującego szybą, puszczasz go, a szyba sama jedzie do krańcowego położenia. Taki wyłącznik ma zawsze 5 pozycji. Inne, nieimpulsowe trzeba cały czas trzymać by szyba się poruszała i mają tylko 3 pozycje. Edytowane 8 Czerwca 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 9 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 To mam nie impulsowy. Ale nie jestem jeszcze na 100% pewien mianowicie jak nacisnę i chwilkę przytrzymam to idzie na maxa do dołu jak puknę go do góry i przytrzymam i puszczę to idzie do góry... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2014 To mam nie impulsowy. Masz, masz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 15 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) No to możliwe że mam ale co może być walnięte że ta szyba tak szaleje? Ostatnio przez pół dnia nie działała, dzisiaj cały dzień działa... Nie mam pojęcia co walnęło... Przełącznik podmieniłem jeszcze ze scenica rodziców to samo... Dodano: 14 cze 2014 - 21:51 Nikt nic nie doradzi? Nie ukrywam że strasznie to irytuje... Dodano: 15 cze 2014 - 18:15 ??? Edytowane 13 Czerwca 2014 przez Luke16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2014 (edytowane) Weź probówkę lub miernik, posprawdzaj, czy wszystko jest tak samo, jak szyba chodzi i nie. Weź np. igłę, popodginaj blaszki w kostce, aby ciasno się spinały, posprawdzaj ciągłość przewodzenia kabelków przy przejściu do drzwi. Edytowane 15 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 smeg sprawdzane zarówno przewody w drzwiach jak i na łączeniach... raz prąd jest raz nie ma wszystko zależy od humoru auta... Tu są jakieś przekaźniki od szyb? Nerwicy idzie z tym dostać... Ostatnie Renault... Więcej nie kupie... wczoraj padła sprężarka klimy i poduszka silnika... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 A wystarczyło czasem zajrzeć pod maskę by za uwarzyć że poduszka się kończy. Co do szyby kończy się przekaźnik od szyby w UCH/BSI, musisz go po prostu wymienić. P.S Słuchaj ty straszysz ludzi, że więcej renaulta nie kupisz? To kup VW i ładuj kasę w silnika nie w pierdoły w Renault... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Powiem szczerze miałem Ople, VW nie chce też widzieć... I na Oplu się nigdy nie zawiodłem podobnie jak na Fiacie a tu ciągle coś fakt od lutego 2014 zrobiłem 23 tys km, ale żadne się tak nie pierdzieliło jak megane, a namówił mnie na Renaulta mechanik bo jest ich wielkim zwolennikiem no i rodzice też mają Scenica tylko ich przebieg roczny to 7 tys km więc co tu ma się psuć w porówaniu do 4 miesięcy i moich 23 tys km... I to te cholerne pierdółki typu: światła z tyłu czy ta szyba, oryginalne radio no i bardziej kosztowne rzeczy bo maglownica, alternator, sprężarka klimy, pół zawieszenia a auto kupione z dobrych rąk i pewnym przebiegiem bez żadnej usterki... Co do tego modułu to cały wymienić czy to da się jakoś rozebrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shu90 Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 To jest moduł UCH, nie wiem który przekaźnik jest od szyb, musisz zobaczyć pdf-a w Downloadzie i po wtyczkach dojść do przekaźnika, lub rozebrać moduł do gołej płytki, podłączyć kable wszystkie i na słuch/dotyk sprawdzić który to przekaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soly Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 ja bym jeszcze sprawdził moduł sterowania szybą, jak się kończy to szyba raz działa raz nie u mnie tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 14 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2014 soly ale w megane I tego raczej nie ma... u mnie do przedwczoraj było wszystko dobrze a od wczoraj znów szyba świruje... dobrze że mam klime :P zauważyłem jedną ciekawostkę że jak lewa szyba nie działa a opuszczę prawą (pasażera) to moja kierowcy zaczyna nagle działać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tokario88 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Witam Miałem(mam) podobny problem z lewą szybą. U mnie winny jest przekaźnik w BSI jak przycisne go mocniej do płytki to działa. i tak przez jakiś czas. Podejżewam zimne luty ale nie odważe sie na wyjecie całego układu żeby dolutować przekaźnik. Oddam do jakiegoś elektryka jak bede miał wolną kase może 100zł weźmie. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.7 - ortografia. Aston76 Edytowane 21 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi