krism84 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Ok. Ta instrukcja jest świetna tylko potrzebował bym jeszcze coś w stylu dokładnych danych techniczny np jaki i ile oleju, jakie koła itp itd bo niestety tego tu brakuje. Edytowane 16 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 dcst tak było w Megane II, dla Megane III Aha to przepraszam, mój błąd :) Myślałem, że nic się nie zmieniło. Czy jest jakas strona na której moge rozkodować VIN? Na renault.pl dodajesz samochód do swojego "garażu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Na renault.pl dodajesz samochód do swojego "garażu" Dziwne ale tam pokazuje mi że VIN jest błędny - może to kwestia tego że auto nie jest z Polski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Niemożliwe, podaj ten VIN jak możesz :) Edytowane 16 Czerwca 2014 przez dcst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Możliwe nie każde auto jest w bazie danych Renault. Moja meganka tak ma, że ręcznie ją w centrali wklepali bo na stronie nie mogłem dodać auta po numerze VIN. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Niemożliwe, podaj ten VIN jak możesz VF1KZ5G0646091820 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 pokazuje mi że VIN jest błędny Mi pokazuje, że już jest w czyimś garażu, więc jest w bazie danych, ale nie da się go sprawdzić niestety. Jeślibyś go kupił kiedyś to musisz się skontaktować z infolinią renault.pl, aby go przepisali na twoje konto :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 16 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 (edytowane) Bo ja mam go w garażu ;) nie wiele tam sie dowiem wszystko jest po francusku ale zawsze coś ;) Mam jeszcze kilka szybkich pytań: -ile litrów pojemności ma bak? - jaki olej wlać jeśli nie wiem co lał poprzednik auto ma ok 120 tyś? ile litrów wchodzi? - jak jest ze świecami? wymienia się? co ile? Ma ktoś może książkę przeglądów w pdf do Megane III będę wdzięczny Edytowane 17 Czerwca 2014 przez krism84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Bak ma 60l. Jeśli nie wiesz jaki jest olej to lej 5w30(oryginalny). Świece..(mam nadzieje, że chodzi o żarowe... :P) - nie ma sensu ich wymieniać, jak nie robią problemu. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) Odnośnie oleju to prześledziłem troszkę forum i wyczytałem że olej w dieslu "musi" być czarny tzn, że zaraz po wymianie robi się czarny, a ja przy oględzinach auta sprawdziłem olej i był on bursztynowy czy to znaczy, że ktoś chce mnie oszukać dolewając świeżego na moją wizytę bo przecież przed samą sprzedażą nikt nie zmienia :/ Edytowane 17 Czerwca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 17 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 Musiał wymienić przed sprzedażą, jak jest bursztynowy. Jak by dolał, to dalej by był czarny, no chyba że dolał ze dwa litry i nie uruchamiał silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krism84 Opublikowano 17 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2014 (edytowane) To mnie zmartwiłeś :( w każdym razie ja ten olej sprawdzałem po jeździe próbnej wiadomo ze stanu nie sprawdziłem ale kolor był właśnie bursztynowy :( Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 17 Czerwca 2014 przez krism84 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi