Jacek_Do Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Witam Jakie klocki hamulcowe muszę kupić do Scenica III 1.5DCI na tył? Samochód posiada hamulec automatyczny. Chodzi mi o podanie producenta i nr klocków. Wysłałem maile z zapytaniem do kilku sklepów podając nawet nr VIN ale nie dostałem żadnej odpowiedzi. P.S. Przy okazji jeśli można to prosiłbym również o podanie jakie klocki wchodzą do przodu. Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Przód 410605055R - Klocki Renault 180 zł Tył 440604694R - Klocki Renault 180 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Jeśli chcesz trochę grosza zaoszczędzić, a nie zależy ci na oryginalnych częściach to tu masz link do tańszych klocków ABE: http://www.motointegrator.pl/produkty/445593-klocki-hamulcowe-abe-c2r013abe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 (edytowane) Klocki Renault 180 zł Czy na pewno?. Parę dni temu pytałem w ASO o cenę wymiany klocków do megane III. Klocki na przód i tył (oryginalne) to cena 2 X 275 zł, czyli 550 zł! Tylko klocki, bez robocizny. Edytowane 27 Czerwca 2014 przez martello Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Ja za tyle mam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek_Do Opublikowano 28 Czerwca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ale nigdzie w opisach nie widzę czy klocki na tył są do auta z automatycznym ręcznym? Bo ze zwykłym ręcznym są chyba inne klocki? Dodano: 28 cze 2014 - 06:21 Przód 410605055R - Klocki Renault 180 zł Tył 440604694R - Klocki Renault 180 zł Podany powyżej numer klocków na przód, również do LagunyIII/Scenic III. Ja znalazłem jeszcze takie nr: 410600629R 440608746R. te są opisane jako Megane III/Scenic III. Które będą pasowały do scenica 1.5? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dcst Opublikowano 28 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2014 Ale nigdzie w opisach nie widzę czy klocki na tył są do auta z automatycznym ręcznym? Bo ze zwykłym ręcznym są chyba inne klocki? Tak, są inne. Te ze zwykłym ręcznym mają takie jakby spinki metalowe u góry, a te z automatycznym mają po bokach wypustki(wyglądają jak przednie ;)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert_p Opublikowano 22 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2015 (edytowane) dcst, czy na pewno? Wymieniałem w ASO klocki z tyłu u siebie (hamulec ręczny elektryczny) i na fakturze widnieje takie coś: 440605713R - a w necie te klocki mają te spinki (takie wąsy... Z drugiej strony widziałem klocki TRW i inne i faktycznie były takie jak piszesz... Skąd więc na fakturze u mnie taki numer...? Czy można samemu wymienić klocki z tyłu - wersja, jak wspomniałem - z elektrycznym ręcznym. U mnie klocki z jednej strony są wytarte prawie na maxa. Na gwarancji były sprawdzane zblocza (jak zwał tak zwał) i wymieniane klocki. Przejechałem na nich prawie 20 tyś km i czeka mnie ponownie wymiana... Czy to nie dziwne? Na drugim kole okładziny są jeszcze dość grube. Edytowane 22 Marca 2015 przez norbert_p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 (edytowane) Witam. Wymieniałem tylne klocki w szczeniaku. Mam elektryczny hamulec. Oglądałem różne zamienniki i wybrałem oryginalne klocki. Oryginały mają teraz dodane blaszki, które powodują szybkie odsuwanie klocka od tarczy i nie pozwalają aby klocek dotykał tarczy podczas jazdy (na pierwszy montaż tych blaszek nie było). Naprawdę małe usprawnienie a różnica odczuwalna. Ręczny zwalnia się szybciej i nie nagrzewają się tak tarcze. Widać iż wyciągają wnioski, jak było w przypadku przednich wycieraczek teraz maja dodatkowe usztywnienia i pióra lepiej przylegają do szyby. Pozdrawiam Edytowane 23 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makki Opublikowano 26 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Jeżeli masz zdjęcia tych blaszek to pokaż. Dzisiaj wymieniałem klocki - tył. Znalazłem Bosch za 125 zł. W komplecie też były blaszki - jestem ciekawy, czy to takie same ? Ja niestety nie zrobiłem zdjęć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aelek65 Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Podobne pytanie. Jakie klocki przód do Scenic III 1,4 Tce z 2009 r? Czy takie same, jak do Grand z tym samym silnikiem? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Transalp Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2015 Hej, aelek65 - podeślij na PW nr VIN - podpowiem jakie są zastosowane klocki. pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi