MechanikAmator Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Witam. Jest to pytanie do osób które pomalowały zaciski i nie mają z tym problemu. Otóż ... Malując zacisk, trzeba psiknąć podkładem? Polecacie jakieś lakiery? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 28 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2017 Na początku może mi nie szło dobrze z tymi zaciskami, ale teraz lala, psykałem pierwsze na oczyszczoną i odtłuszczoną powierzchnie podkładem czekasz 10 minut i matujesz delikatnie papierem nie pamiętam jaka grubość była. Podkład szedł po 2 razy na zacisk i potem 3 razy farbą w sprayu. Jak na razie trzyma nic nie schodzi, autko jedzie i hamuje jak przed zabiegiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Rozumiem, jakiego podkładu używałeś ? Jakaś firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 29 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2017 Podkład taki jak na zdjęciu dwie warstwy pp uprzednim przetarciu pierwszej i potem drugi raz i też przetrzeć lekkim papierem ściernym tylko nie pamiętam jakim,ale robiłem test i trzyma jak cholernie dlatego lepiej sobie zabezpiecz wszystko dokładnie bo nie idzie go wyczyścić tak jak farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MechanikAmator Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Raczej zdejmę wszystkie zaciski do malowania to nie problem:D dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blake Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Można, ale po co :P ? Jak już masz zdejmować to pierwsze przeczyść porządnie wiertarką z końcówką drucianą, szybko i bardzo dobrze czyści do srebrnego koloru, sam tak robiłem, resztę drucianką i papierkiem ściernym i wtedy zdejmuj. Jakbym miał zdejmować zaciski to już wolałbym sobie to zrobić profesjonalnie u lakiernika niż bawić się w takie coś :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi