pogol Opublikowano 12 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2014 (edytowane) Witam chcialbym obnizyc moja megane III cupe i tu pojawia sie pytanie jakie sprezyny? Chcialbym obnizyc o 30mm tyl i przod jednak szukalem sprezyn na stronie eibacha tyle ze do cupe znalazlem tylko -15mm a to prawie ze niezauwazalne i bezsensu wydawac kase na cos czego prawie nie widac. Wiec co doradzicie? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 14 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 Nie napisałes gdzie jezdzisz najczęściej. Bo na drogach typu polnych to nie opłaca obniżyć czy w mieście gdzie są krawędzie wysokie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 13 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 najpierw obniż a potem zobaczysz , że te 15 mm to wcale nie tak mało. Te -30 mm to sądzę , że będzie za ekstremalnie. Właśnie te 15 mm mniej to dają np: VW i Skoda przy zakupie pakietów sportowe zawieszenie czy coś takiego. Jak zwał tak zwał ale musisz pamiętać , że nie bez przyczyny firma Eibach daje właśnie tyle. Poza tym usportowione zawieszenie to nie tylko obcięcie sprężyny. To także jej inny zwój , inna twardość i sprężystość. Wszystko to zsumujesz a zobaczysz różnicę w prowadzeniu auta. Swoją drogą nie wiem co zamierzasz uzyskać bo jeśli chcesz np; bardzej wypełnić nadkola to można zainwestować w fajną rasową felgę 18 cali od RS lub nawet 19. Takie parametry powinny już wystarczyć do sprawnej jazdy. Na wybojach to i tak zwykła 15 lub 16 cali będzie szybsza :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pogol Opublikowano 13 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2014 (edytowane) Drogi mam w miarę przyzwoite, a i nie mam jakoś usportowionej wersji silnikowej bo to zaledwie 1.5dci także o lepszą jazdę przy większych prędkościach aż tak tu nie chodzi, głównie o wygląd dlatego to 15mm wydaje mi się mało biorąc pod uwagę, że meganka nawet przy 18calowych felgach ma dość obszerne nadkola i również wydawanie 600zl za tak małą zmianę wydaje mi się trochę bezsensu. Orientuje się ktoś może, czy można włożyć sprężyny przeznaczone do innego auta o podobnych gabarytach ? czy to coś z czymś będzie kolidowało. Pytam gdyż dopiero zaczynam zagłębiać się w te kwestie, w końcu dopiero drugie autko :) Edytowane 14 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi