qweluke Opublikowano 24 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Od pewnego czasu blokuje mi sie skrzynia biegów. Przykład: Podjeżdżam rano do pracy, zatrzymuję auto, chce wrzucić wsteczny i... baardzo trudno wchodzi, jakby jakaś guma wypychała drążek ze wstecznego... Innym razem jadę autostradą, redukuję z 5 na 4 aby przyśpieszyć i... nie wchodzi ani 4, ani 3... dopiero po kilku próbach zmiany biegów (5 i na luz, 5 i na luz) skrzynia się odblokowywuje... Skrzynia (te linki co tam są) były regulowane miesiąc temu, bo od takiego czasu mniej więcej są problemy... co to może być i ile taka przyjemność może mnie kosztować? Dodam, że problem nie występuje cały czas a tylko co kilka/kilkanaście dni... I drugie pytanie, gdyby okazało się, że do roboty jest skrzynia biegów to czy mogę moją obecną 5 biegową skrzynię wymienić na 6 biegową? Czy wiąże się to z wymianą jeszcze czegoś i jakie są to mniej więcej koszta? Mam 1.5dCi 85KM... Edytowane 24 Lipca 2014 przez qweluke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi