KUNN Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 (edytowane) Witam, Od 3 miesięcy jestem szczęśliwym/nieszczęśliwym posiadaczem tego auta 1.5dci 90KM. Na dniach zauważyłem, że samochód coś mi się delikatnie się dławi, po 2 dniach samochód coraz ciężej odpalał, postanowiłem wymienić filtr paliwa, po wymianie od palił nieco lepiej dodam też, że filtr był strasznie brudny, dolałem preparat do czyszczenia układu paliwowego chce odpalić i nie mogę, postanowiłem kupić plaka udało się dojechałem do domu, dzisiaj był u mnie gościu z komputerem żadnych błędów mu nie pokazało, podpowiedział żebym sprawdził kartę i czujnik uderzenia (którego nie mogę znaleźć) zapłon i rozrusznik działają, może ktoś na forum mi podpowie co mam robić? telefonem nagrywałem i strasznie cicho trzeba się wsłuchać jeśli chodzi o prace silnika. Edytowane 29 Lipca 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 i czujnik uderzenia (którego nie mogę znaleźć) Bo takiego auto nie posiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUNN Opublikowano 29 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Możliwe, że pasek na rozrządzie przeskoczył? ostatnio był wymieniany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Jak by pasek przeskoczył i nie palił to nie będzie synchronizacji wałek - wał w parametrach będzie widać Jakie ciśnienie na rampie podczas odpalania, jakie obroty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 A próbowałeś dłużej przytrzymać klawisz START? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUNN Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 (edytowane) Oddałem samochód do warsztatu, mechanik powiedział, że to pompa wtrysku paliwa padła z powodu agresywnej jazdy możliwe? Jaki koszt takiej pompy nowej? i czy ciężko ją samemu wymienić? Edytowane 1 Sierpnia 2014 przez KUNN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Nowa pompa to minimum 1500-1600 zł, w ASO pewno ponad 2000 zł. Ciekawe jak się zepsuła ta pompa, jeżeli się zatarła, to opiłki powinny zepsuć też wtryski , to podnosi koszty co najmniej dwukrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi