Feel-X Opublikowano 30 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2014 Witam! Poszukuję jakiejś ciekawej Meganki CC, koniecznie z benzynowym silnikiem, najlepiej 2.0 :) Moją uwagę zwrócił egzemplarz 2.0 Turbo bo gdzieś czytałem, że warto poszukać właśnie tej wersji 2.0 Turbo drugi na celowniku jest: Megane CC najgorsze jest to, że obydwa stoją ok 400km ode mnie jutro jadę obejrzeć: Megane CC zastanawia mnie tylko że samochód ma przejechane 89000km a gość mówił, że rozrząd ma zrobiony 2 lata temu :) proszę więc Forumowiczów o ocenę czy samochody te warte są swojej ceny (w przypadku 2.0T czy nie jest za niska, bo jest po lifcie) i kilometrów jakie muszę przejechać :) wszelkie komentarze mile widziane Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konwil Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) zastanawia mnie tylko że samochód ma przejechane 89000km a gość mówił, że rozrząd ma zrobiony 2 lata temu Ja mam 75 kkm, a rozrząd robiony miesiąc temu :) Renault podaje przebieg, ale i przedział czasowy (u mnie w dCi - 6 lat), więc ta wymiana (jeśli była), była prawdopodobnie powodowana wiekiem auta. A ogólnie: nie chciałbym być sceptyczny, ale jak dla mnie za dobre wyposażenia (nie wiem jak nr 3) i przebieg (sic!) jak na tak niską cenę. Pzdr., konwil Edytowane 31 Lipca 2014 przez konwil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feel-X Opublikowano 31 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 oglądałem dzisiaj ten egzemplarz z Krakowa, wygląda całkiem dobrze, wszytsko wygląda na sprawne. jedyne co zwróciło moją uwagę to dość agresywne wspomaganie kierownicy. na zakrętach jak puszczałem kierownicę bardzo mocno "ciągnęła" do pozycji neutralnej, stąd moje pytanie czy wszystkie Meganki podobnie się zachowują? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ltms Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) U mnie takie "ciągnięcie" spowodowane było zatartym łożyskiem kolumny Macphersona...a dłuższa taka jazda grozi pęknięciem sprężyny. Edytowane 31 Lipca 2014 przez ltms Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feel-X Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 dzięki wielkie za odpowiedź :) na szczęście nie jest to kosztowna usterka. dzisiaj jesteśmy umówieni w ASO na szczegółowy przegląd, zobaczymy czy coś jeszcze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi