mgrio Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, mój grand złapał dzisiaj taką oto przypadłość: temp na zewnątrz 16 stopni, wskaźnik temp silnika do połowy skali, dmuchawa chodzi, klima działa. Po zgaszeniu silnika dmuchawa nadal chodzi - czekam - 5 min, 10 min, 15 min bez zmian - podpinam prostownika czekam 30 min chodzi - silnik już schłodzony. Odpinam aku, podpinam i dmuchawa się ponownie załącza. Jakaś szybka diagnoza? Czujnik, przekaźnik ? Gdzie szukać? Tak poza tematem w kwestii hamulca elektrycznego może kogoś zainteresuje - zaświecił się breake foult, później check parking breake - przyczyna słaby aku po naładowaniu problem znikł. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 przy takich objawach z wentylatorem jak masz, u mnie był uszkodzony presostat. po wymianie na nowy (made in MEXICO) wszystko wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgrio Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Dzięki za podpowiedź, ciekaw jestem czy da mi się ściągnąć na dziś bo wieczorem chiałem ruszyć na wakacje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 (edytowane) wymiana presostatu to 20-30 minut. trzeba odkręcić w paru miejscach przedni zderzak i presostat jest "na dłoni". możesz też popróbować poruszać wtyczką, oczyścić ją. czasami robi takie figle. Edytowane 6 Sierpnia 2014 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Nie jestem na 100% pewny ale przy wyłączonej klimatyzacji presostat nie bierze udziału w sterowaniu wentylatorem. Jeżeli działa cały czas to może przekaźnik wentylatora się "zespawał". Jest on w module bezpieczników i zabezpieczeń pod maską i raczej niewymienialny. Ale na próbę możesz odłączyć wtyczkę z presostatu i sprawdzisz czy to pomoże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi