leniuchy Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Witam!!! Szukałem na forum i nie znalazłem takiego tematu. Chodzi mi dokładnie o to czy można w tym samym czasie mieć przy sobie 2 karty i czy nie wywołuje to jakiś wariacji? Bo jadę na wakacje dość daleko i nie wiem czy zabrać obie karty czy tylko jedną! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Wyjeżdżając dalej zawsze zabieram dwie karty, tak na wszelki wypadek. Posiadanie przy sobie dwóch kart nie powoduje żadnych problemów. Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 dziś też wyjeżdżam daleko - druga karta zawsze w zapasie! schowana z innymi zapasowymi rzeczami. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leniuchy Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 (edytowane) Dzięki za odpowiedz! Tak też myślałem ale wolałem się upewnić! To życzę miłego wyjazdu!!! Edytowane 15 Sierpnia 2014 przez leniuchy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 ja gnam na CRO :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkonst Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Posiadanie przy sobie dwóch kart nie powoduje żadnych problemów. Niestety nie masz racji. Podróżując z dwiema kartami HF jedną zgubiłem i nie zauważyłem tego bo samochód otwierał się i odpalał na drugiej. Dopiero w domu okazało się, że nie ma karty i przypiętych do niej kluczy :( Dorobiona nowa karta jest już (ze względu na koszty) bez HF. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) Pytającemu chodziło chyba o to czy posiadanie dwóch kart nie powoduje jakiejś kolizji (wariacji). A to że trzeba ich pilnować to cytując klasyka oczywista oczywistość. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Niestety nie masz racji. Podróżując z dwiema kartami HF jedną zgubiłem i nie zauważyłem tego bo samochód otwierał się i odpalał na drugiej. no wiesz - za brak porządku odpowiada właściciel, a nie karta :) BTW - dziś się mocno zaskoczyłem. auto ZAMKNĘŁO SIĘ pomimo drugiej karty, która była w środku. jedną miałem przy sobie. ot zagwozdka - myślałem, że w ogóle nie można karty "zamknąć" w środku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 auto ZAMKNĘŁO SIĘ pomimo drugiej karty, która była w środku. jedną miałem przy sobie. A w drugiej bateria sprawna jest? I kiedy ta druga karta siedziała w slocie auta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 - obydwie baterie prawie - sprawdzałem przed wyjazdem. - w slocie była kilka miesięcy temu, ale nie to chyba nie ma nic do rzeczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 - w slocie była kilka miesięcy temu, ale nie to chyba nie ma nic do rzeczy No ma. Bo podobno karty z HF mają dodatkową baterię ładowaną indukcyjnie przez leżenie w slocie. Na forum widziałem zdjęcia jak to wygląda. Przeczytaj ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Bo podobno karty z HF mają dodatkową baterię ładowaną indukcyjnie Nie rozpowszechniaj po raz kolejny już wyjaśnionych głupot. Karty z sceniola i megany mają tylko jedną wymienna barerię. Coś tam, gdzieś, ktoś, pisał że indukcyjne ładowanie jest w kartach z LAGUNY ale nie drążyłem tematu tych aut, by zweryfikować czy to prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Możliwe, że to jest głupota. Ale nie zaszkodzi włożyć karty do slotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 (edytowane) By nie byc gołosłownym... Mam 2 karty z HF i ZAWSZE, powtarzam ZAWSZE karta jest w slocie w czasie jazdy jak i na postoju jak auto jest otwarte, bo tak mi wygodniej (jest przy niej podpięty pilot od bramy i w ten sposób nie trzeba go szukać, bo ma swoje stałe miejsce wisząc pod slotem obok prawego kolana) A po wydłubaniu wymiennej baterii nie działają przyciski ani nawet HF, choćby kartę do klamki z anteną przyłożyć by zminimalizować odległość. Można za to taką kartą bez baterii uruchomić otwarte auto wkładając ją w slot. Jeśli jest poza slotem i bez wymiennej baterii, to jest komunikat: KARTA NIEWYKRYTA, WŁÓŻ KARTĘ" i podświetlenie slotu mruga. Prawdopodobnie jest zastosowany EEPROM jaki był w starszej wersji czyli w kluczykach. Też nie potrzebował stałego zasilania, by pamiętać ustawione kody, a odczytywała go cewka montowana dookoła stacyjki. Edytowane 16 Sierpnia 2014 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2014 co do kart, które mają dwie baterie, a które nie myślę, że najlepszą wiedzę ma EL-CARS. pewnie może się to wiedzą podzielić. nie mniej jednak - nadal nie wiemy, jak to możliwe, że można zamknąć kartę w środku :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi