Schlomo Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, Przymierzam sie do kupna megane, znajomi mowia mi zeby tego nie brac bo elektryka sie wali itd. Jak to faktycznie jest z ich trwaloscia? Ta megane ii ph2 czym sie rozni procz zmienionych zderzakow i tylnich swiatel? Znalazlem takie ogloszenie http://otomoto.pl/renault-megane-ii-2-0-16v-136-km-panorma-dach-C32000863.html warto? pozdrawiam dziekuej z gory za opinie ;) Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 27 Sierpnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 mam takie auto od 3 miesiecy.... nawinąłem 12 tys i jestem bardzo zadowolony. Kilka pierdółek z zakresu elektryki faktycznie padło - moduł szyb, swich od HF, 3 stop.... - wszystko zrobiłem we własnym zakresie za grosze. Co do silnika to 2.0 nie trapią problemy z cewkami - zaleta. Spalanie gazu mam na poziomie 8.5 w górę ( możesz sprawdzić na spritmonitor.de ) Te 135KM w połączeniu z 6 biegami całkiem sprawnie sobie radzi - ogólnie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schlomo Opublikowano 28 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2014 (edytowane) W jakiej cenie sekwencje zalozyles do tego silniczka,? Jakbys mogl zerknij na te zdjecia z ogloszenia i tam miedzy grilem a maska jest taka "niby" wieksza szpara to tak mi sie wydaje czy tak poprstu jest fabrycznie ? Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki, interpunkcja - damiar Edytowane 28 Sierpnia 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Mam vialle lpi ( wtrysk ciekłego gazu ) - koszt 2500€ no ale to poprzednik kupował. Na fotki lukę z domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schlomo Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 To czemu ta instalacja taka droga czym to się różni od sekwencji kupionej w Polsce za 2.5k zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Bo to jest piąta generacja. Tobie w zupełności wystarczy czwarta na dobrych podzespołach. Ceny od 2,5 tyś w górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Co do szparki to chyba złudzenie optyczne - na pierwszym zdjęciu wygląda normalnie. Co do gazu to jak pisał poprzednik IV generacja będzie śmigać jak złoto ( osobiście polecam STAG ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2014 Spalanie gazu mam na poziomie 8.5 w górę ŁAŁ. Zdradź mi jak Ty to robisz. Jeżdżę spokojnie. Chyba jeszcze nigdy nie zszedłem z gazem poniżej 10l/100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Hmmm, nie szaleje i samo wychodzi. 120km/h max i wyszło 7.8 po autostradzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schlomo Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Na co zwracać głównie uwagę przy zakupie? Jakaś rdza gdzieś się pojawia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Bardzo fajna wersja, podjedź z kimś kumatym, później na stacje, możesz też bawić się z vin w aso ale nasze lubelskie niechętne:-) Dodano: 30 sie 2014 - 10:27 Rdza w tym samochodzie nie pojawia się nigdzie, jak zobaczysz to się dobrze zastanów, sprawdź czy ma naklejki na tylnych nadkolach w okolicy tylnych drzwi, naklejkę na słupka po otwarciu przednich drzwi pasażera, rocznik szyb, rocznik błotników przednich, szukaj od strony szyby wybitych numerów, sprawdź bagażnik czy nie ma tam jakiś wynalazków po naprawie, nie martw się tworzywem sztucznym z którego jest wykonany, to mocny materiał aczkolwiek przy ewentualnym gazie poproś o wzmocnienie pod butlę, posprawdzaj wszystko z elektroniki czy działa, trochę czasu zajmie bo bogata wersja odpal auto, jak chodzi na jałowym, popytaj na jakim oleju i co ile mieniany chodź komis więc bajki będą pisane, przejedź się jak sprzęgło np pod góre i wysoki bieg, hamulce przy raptownym hamowaniu czy nie znosi do rowu itp, sprawdź spasoeanie tapicerki w newralgicznych miejscach więc przód i góra czy nie nosi objawów demontażu bo wbrew pozorom megane2 ma dobre spasowanie, u mnie nic nie skrzypi po 10 latach, masz pytanie pisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Schlomo Opublikowano 1 Września 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) jeszcze mam takie pytanie czy megane 3d a 5d rożni się wymiarami? Edytowane 1 Września 2014 przez Schlomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 1 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2014 Chyba nie. Ale Sedan i kombi ma dłuższe rozstaw osi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi