Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Grzeje sie na autostradzie powyzej 150km/h 3500tys obrotow ! Help

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam dziwny problem nie mogę dojsć co to jest od razu mówię 1.9DCI rok 2003 i tak : można jeździć po mieście nic mu się nie dzieje tzn nie grzeje się... natomiast jak wyjadę na autostrade i jade przez ok 5-10 min przy prędkosci 150km/h to jest 3500tyś obrotów to nagle skacze temperatura do maxa odcina gaz za chwile wszystko wraca do normy i można jechać i tak się to dzieje przy tej prędkości , jak jade 140 to nic można jechać nic mu się nie dzieje co to może być ???? wymieniłem termostat czujnik temperatury korek od zbiorniczka płynu bo na poczatku wyrzucalo mi wodę brak spalin w zbiorniczku sprawdzone miernikiem prosze o pomoc bo już idzie oszaleć z tym samochodem...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Proponuję Kolego Davidns zapoznać się z regulaminem forum, bo widać że ten punkt programu został pominięty podczas rejestracji. Aston76

Edytowane przez davidns

Jeżeli wyrzuca płyn przy dużych prędksciach to stawiałbym na uszczelkę pod głowica. To że odcina gaz to efekt uboczny- zapowietrza się układ , zimą może słabiej grzać.

Edytowane przez p.zyga

Mam płyn chłodniczy, po wymianie termostatu był dolewany i odpowietrzany wszystko przez chwilę grało ale jak odebrałem auto od mechanika po przejechaniu 3 km jak się zatrzymałem na stacji żeby zatankowac to przez korek wyrzuciło z poł litra płynu heh dziwna sprawa bo jak mowię to sie dopiero dzieje powyżej 3.5tys obrotow, przy jeździe ok 5 min na takich obrotach i wtedy temp skacze jest ten check odcina gaz a za chwilę wraca do normy. Przecież gdyby to była uszczelka czy głowica jak kolega piszę to by się najbardziej grzał na mieście a tu nic. Nie wiem nie znam się na renowkach tym bardziej na dislach może to wina podciśnienia jakiegoś które się wytwarza przy tych obrotach. Jak macie jakieś pomysły to pomóżcie... a dodam jeszczę teraz bo byłem sprawdzić jak odkręcam korek to jest syczenie tak jakby powietrze schodziło... może łapie gdzieś lewe powietrzę ?

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76

cięcie

bo to wszystko opowiedziałem mechanikowi i zaczął od termostatu sprawdził go i że nie do końca się otwierał no i sprawdzał też czy nie ma spalin w zbiorniczku ale tam czysto..

Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie

Nie cytujemy postu w całości odpowiadając bezpośrednio pod nim. damiar

Edytowane przez damiar