F1Fanatic Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 (edytowane) Witam wszystkich forumowiczów :) Ostatnio(2 tygodnie temu) wymieniłem komplet tarcz i klocków na przód. Wszystko firmy Zimmermana więc niby górna półka, od tego czasu gdy lekko hamuje przy małych prędkościach słychać pisk. Wnerwia mnie to kompletnie, może zacznę jeszcze trąbić by zwrócić uwagę innych . Przy większych prędkościach nie zauważam piszczenia, lub przy mocniejszym naciśnięciu hamulca. <><><><><><><><><><>><><><><> Czy to normalne by tyle czasu po wymianie jeszcze piszczały? Przejechałem 1000 km od tego czasu. Coś mi się wydaje, że są źle założone...miał ktoś tak? <><><><><><><><><><>><><><><> <><><><><><><><><><>><><><><> Renault Megane Grandtour 3, 1,5 dci Regulamin pkt. 5.9 - Enter Aston76 Edytowane 10 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 10 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2014 (edytowane) Jeśli koła się nadmiernie nie grzeją i dobrze hamuje to nic nie poprawisz, po prostu klocki twarde, jest jeszcze możliwość że mechanik nie odtłuścił tarcz i przy pierwszych hamowaniach przypaliłeś klocki. Byłeś przy montażu? Może w prowadnicach ciasno chodzą? Edytowane 11 Września 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi