djteo45 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2016 dziś otrzymałem przesyłkę tzn używany przekaźnik z identyczenj megi jak moja z przebiegiem 94tys, już podmieniony, zobaczymy czy coś to da, a jak nie szukamy dalej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtaswojtas19 Opublikowano 14 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2016 Jak kolego djteo45? Czy megane już dobrze zapala? Ja też mam problem ze swoim autem. U mnie jest kłopot po dłuższym postoju samochód musi trochę pokręcić zanim zapali. Moim zdaniem też jak jest rozgrzany i praktycznie od razu po zgaszeniu uruchamia się go ponownie to nie pali tak szybko jak powinien. Zastanawiałem się czy czasami coś z paliwem jest nie tak tzn czy jest jakaś elektryczna pompka która powinna podać paliwo z baku przed uruchomieniem silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 17 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2016 Podmiana przekaźnika nic nie dała :( nie wiem już co może być, chyba pofatyguje się do jakiegoś znawcy dieslów, ewentualnie wymienie jeszcze gruszkę od pompowania paliwa bo to ona często też łapie powietrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 19 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2016 Takie drogie są w dieslu? ;oo To są ceny w serwisie,normalnie to z Boscha widziałem po 80zł do mojego motoru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam, ogółem nie mam już pomysłów na zlikwidowanie usterki, regenerowałem właśnie pompe paliwową jak i zostały sprawdzone wtryski i listwa wtryskowa wraz z czujnikiem i samochód jak palił tak pali... Jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Września 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2016 Trzeba koniecznie sprawdzić stan akumulatora oraz rozrusznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 21 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 Witam, na dzień dzisiejszy powiem tak. Było zrobione programowanie kalkulatora świec żarowych na 7V tzw szybkiego grzania, do końca nie mam pewności bo nie było to robione przy mnie w serwisie. Wymieniłem filtr paliwa na KNECHT, nowa gruszka paliwa z dwoma zworami zwrotnymi, przewód paliwowy zbrojony dochodzący do gruszki i z gruszki do filtra jak i z filtra do pompy, przekaźnik świec używany o tych samych numerach i nowe oryginalne świece żarowe 7V renault. Wyczyściłem pływak w zbiorniku. Zregenerowałem rozrusznik jak i pompe wtryskową wraz ze sprawdzeniem listwy wtryskowej i czujnika na listwie jak i wtryskiwaczy, które przeszły próbę. Samochód nadal ma ciężko zapalić i nic się nie polepszyło. Zaś po regeneracji pompy nawet chyba jest gorzej bo samochód chwile postoi i ma ciężko zapalić, a przy niskiej temp. nawet za drugim razem odpala. Czy ktoś ma jakieś konkretne pomysły co to może być? Mi wydaje się, że to coś w elektronice... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 22 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2016 Jaki jest stan akumulatora??? z pewnością osłabiony. Najczęstszą przyczyną złego startu jest; czujnik temperatury płynu chłodzącego, czujnik prędkości wału korbowego. Z Twojego opisu wygląda, że masz do czynienia z druciarzami a nie kumatymi mechanikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Sprawdziłem akumulator i ma 100% sprawności i z 600A ma 608A, czujnik płynu też jest dobry a jeżeli chodzi o czujnik wału korbowego to jeszcze nie był sprawdzany ale wydaje mi się, że też jest sprawny bo w czasie jazdy nic się nie dzieje... Dodano: 11 gru 2016 - 15:10 Jutro dostarczą mi nowy przewód przelewów. Wymienie go i zobaczymy efekty, jeśli to nie pomoże to już nie wiem co może być nie tak... http://www.quippo.pl/galerie/p/przewod-przelewowy-82008_6460.jpg Edytowane 11 Grudnia 2016 przez djteo45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrzej-2010 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2016 (edytowane) Dnia 22.10.2016 o 00:48, djteo45 napisał: Zaś po regeneracji pompy nawet chyba jest gorzej bo samochód chwile postoi i ma ciężko zapalić, a przy niskiej temp. nawet za drugim razem odpala. Czy ktoś ma jakieś konkretne pomysły co to może być? Mi wydaje się, że to coś w elektronice... Reklamować fachowość montażu pompy i jej ustawienie ( Kąt wtrysku, rozrząd, pasek rozrządu ). Podpięcie pod clipa w ASO wszystko powie i wykluczy niesprawność; - przekaźnika świec używanego, - czujnika temperatury płynu chłodzącego, - czujnika prędkości wału korbowego, - wtrysków, - pompy wtryskowej, Edytowane 8 Marca 2018 przez Andrzej-2010 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 18 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 (edytowane) Przewód dziś wymieniłem i nic się nie poprawiło... W serwisie byłem nie raz i tak się znają że szkoda gadać... Szukam dalej... Dodano: 14 sty 2017 - 20:24 Witam, czy mógłby mi ktoś podać odczyt wartości z komputera tj, temperatura paliwa i temperatura panująca na zewnątrz, macie możliwość sprawdzenia tego na zimnym silniku np po nocy przed odpaleniem auta i po odpaleniu? Jeżeli tak to będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Dodano: 17 sty 2017 - 09:48 Prawdopodobnie problem rozwiązany, przekłamuje czujnik temp. paliwa. Mimo że na dworze jest temp. na minusie to paliwa pokazuje na plusie. Czy jest ktoś w stanie podać mi numer oryginału tej części? Dodano: 18 sty 2017 - 10:31 Czujnik zamówiony. Lecz czujnik nie występuje sam a wraz z przewodami paliwowymi. Przesyłka idzie z Francji więc zejdzie się około 10 dni. Czekam na przesyłkę i dam znać jakie będą efekty. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 18 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2017 Ile kosztuje taki przewód z czujnikiem ? Trzymam kciuki, żeby to było to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 21 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2017 W serwisie 460zł zaś ta sama część w sklepie ,,France Car ul. Pocieszka 11a Kraków'' 370zł+20zł wysyłka. W obu przypadkach część ściągana jest z Francji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomaszb Opublikowano 22 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Zrób fotkę w którym miejscu jest ten przewód w aucie, jestem ciekaw czy u mnie jest tak samo. Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Tomaszb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djteo45 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2017 Dziś otrzymałem czujnik z przewodami, założony, efekty zobaczymy jutro z rana. Trzymajcie kciuki. Ten czujnik znajduje się na przewodzie zasilającym przed pompą, siwa kostka na dwa piny i do niej dochodzą pomarańczowe kabelki w moim przypadku. Łatwo go zlokalizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi