Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Jak wyłaczyć automatyczne światła mijania

rado084

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem z meganką. Nie mogę wyłączyć świateł mijania po zapaleniu silnika. Automatycznie się zapalają. CLIPem nie mogę wyłaczyć, nie ma takiej opcji! Wciskam AUTO na lewej manetce i trzymam 5-15 sekund i NIC na zgaszonym. Założyłem sobie dzienne a tu zonk. Światła sie zapalają samoczynnie. Nie jest to wina czujnika deszczu, ponieważ nie mam tej opcji. Proszę o pomoc.

Założyłem sobie dzienne a tu zonk. Światła sie zapalają samoczynnie.

To chyba dobrze. Tak to powinno działać. Światła mijania zapalają się automatycznie jak zapadnie zmrok, a wtedy gasną światła dzienne.

A manetka od świateł w jakiej jest pozycji? Bo jeżeli ustawienie jej jest na włączenie świateł mijania, to nie wyłączysz opcji automatycznego włączenia świateł podczas zmroku. Jest jeszcze jedna możliwość, że posiadasz auto z ustawioną opcją skandynawską.

Jest jeszcze jedna możliwość, że posiadasz auto z ustawioną opcją skandynawską.

Kolega opisuje, że podłączył auto pod CLIPa i nie było takiej opcji, co wydaje mi się, że wyklucza taką możliwość.

Tylko ze ja zalozylem dzienne w miejsce haligenow. Manetka ustawiona na 0 na postoj i na swiatla i w zadnym wypadku nie dziala wylaczenie aut swiatel mijania... W clipie nie widzialem opcji przestawienia z wersji skandynawdkiej a siedzialem z 2 h. Podlaczalem tez ddt2000 i autobossa i tez nic. Moze przycisk auto w manetce nie dziala? Wczesniej byl jakis blad: zasilanie manetki czy tam wlacznika swiatel jakos tak. Po wykasowaniu bledu brak do tej pory...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Edytowane przez aston76

Na końcu lewej manetki przy kierownicy jest przycisk - wduszany. Wyłącz światła mijania, a następnie przytrzymaj ten przycisk - jakieś 5 do 10 sek. Pojawi się komunikat o włączeniu lub wyłączeniu auto świateł.

• Like 1

Nie dziala to wlasnie...

lapka2.gif

Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76

Dodano: 10 paź 2014 - 17:48

Ktoś ma jakiś pomysł?

Dodano: 10 paź 2014 - 18:25

Temat rozwiązany. Trzeba wejść w CLIPie w UCH następnie nowa konfiguracja i odnaleźć UCH OŚWIETLENIE. Należy na nowo zaprogramować konfigurację pojazdu i w muejscu "światła dzienne" dać BEZ. Wtedy jest git :) Oczywiście sam do tego doszedłem. Pozdrawiam.

Edytowane przez aston76

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 15 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!