Bremen_ Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Witam wszystkich użytkowników serdecznie. Od pewnego czasu szukam Scenica II z rocznika 2010-2011. Bardzo zależy mi na niedużym przebiegu ( a z tym wiadomo ciężko). Zainteresowałem się ogłoszeniem Scenic Z informacji uzyskanych od sprzedającego, poza ty co w ogłoszeniu: VIN: VF1JZ0NB643459589 Odnośnie historii pojazdu to miał on tylko jednego właściciela i do samego końca był serwisowany w ASO. Wszystkie naprawy wykonywane były na bieżąco. Auto na chwilę obecną nie wymaga żadnych nakładów finansowych. Samochód jest naprawdę godny polecenia! Serdecznie zapraszam na oględziny i jazdę próbną! W przypadku dodatkowych pytań lub wątpliwości pozostaję do dyspozycji. Z tego co się dowiedziałem jest ro samochód odkupiony przez ASO po leasingu. Z histori sprawdzonej po Vin w salonie Renault dowiedziałem się Z ostatni przegląd w ASO był przy 60 tyś bodajże w sierpniu 2012 r. Co do serwisu ze stycznia mam pewne wątpliwości. Był on robiony podobno w małym ASO w Warszawie i "podobno" takie małe ASO nie ma możliwości wpisu do bazy Renault ale jest wpis w książce.(Dziwne) Z napraw w ASO iał robiony rozrusznik na gwarancji i przy 30 tys miał dość dużo elementów zdejmowanych jakby szukali jakiejs usterki (montaż/demontaż zbiornika paliwa, nadkole, swiece zarowe) potem do 60 tys nic juz nie ma. Proszę bardzo o Wasze spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2014 Co do serwisu ze stycznia mam pewne wątpliwości. Był on robiony podobno w małym ASO w Warszawie i "podobno" takie małe ASO nie ma możliwości wpisu do bazy Renault ale jest wpis w książce.(Dziwne) Dokładnie tak jest, wpisów "małych" ASO nie widać w bazie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Albo jest ASO albo nie, dostęp do bazy nie zależy od "wielkości" stacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Małe ASO - hahaha co za twór? Małe ASO - czyli zwykły warsztat Pana Heńka - być może specjalizujący się w Renault/francuskich/albo klepaniu przystanków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 19 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2014 Stacje ASO Renault dzielą się na "Dealer-ów" i "Agent-ów" - ci drudzy to właśnie takie "małe" ASO. Bardzo często wpisów tych "małych" nie widać w bazie ogólnopolskiej, oczywiście u nich na miejscu można sprawdzić wykonane serwisy. A taką informację dostałem od "dużego" ASO, które miało odkupić poprzednią Megane i na badaniu nie mogli doszukać się między innymi wymiany rozrządu (przeprowadzoną w "małym" ASO bo było sporo taniej). Konkretną listę z podziałem na Dealer-ów i Agent-ów można przejrzeć na stronie Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi