Jeriks92 Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 (edytowane) Witam, zaobserwowałem dziwną dolegliwość mojej renówki otóż od kilki dni miga mi kontrolka Airbagu+Service oczywiście czyściłem kostki pod siedzeniami pryskałem je nawet contact sprayem i nic nie pomogło ale zauważyłem jak przekręcę pokrętło od wyłączenia airbagu (w miejscu pasażera obok schowka) na OFF to wyskakuje mi zamiast właściwej kontrolki od wyłączenia airbagu po stronie pasażera to wyświetlają mi się poduszki i service natomiast sporadycznie poprawnie mi wyświetla to właściwą kontrolkę od wyłączenia poduszki po stronie pasażera. Airbag+service czasami włącza mi się samoczynnie na parę sekund albo i dłużej albo czasami w ogóle mi się nie włącza a jak przekręcę na moment wyłączenie poduszki pasażera nagle mi zaczyna świecić. Szukałem już po kostkach, taśmę od kiery mam ok,styki na kostkach wyglądają tez dobrze kable nie przerwane poduszki wszystkie są i auto na pewno nie brało udział w żadnym wypadku. Słyszałem też o patenciku na te kostki pod fotelami żeby osunąć kostkę i zrobić wszystko na "Krótko" może to coś pomoże jakby ktoś wiedział jak to zrobić i który kabel do którego to będę wdzięczny Pozdrawiam Edytowane 21 Października 2014 przez Jeriks92 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2014 w kwestii formalnej - taki "patent" jest do bani! będziesz chciał to porozłączać bo coś tam się stanie (naprawa fotela, suszenie albo co), to zostaną Ci tylko nożyczki i CIACH. u siebie mam już dłuższy spokój po zastosowaniu tego: - fotele na maxa do przodu - z tyłu, po odchyleniu deczka wykładziny pięknie widać kostki - drobniutki śrubokrętem podoginać styki - całość przelecieć środkiem do odtłuszczania, np. hamulców - wydmuchać w/w środek, żeby było sucho - złączyć naprawdę długo trzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jeriks92 Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 (edytowane) Chyba będę musiał po doginać styki, ewentualnie cała kostkę jeszcze raz przegrzebać, bo z tego co mi znajomy elektromechanik mówił to raczej na 90% będzie któraś z kostek pod siedzeniem i kazał mi na maxa po doginać styki, więc jak będzie jakiś ładny dzień to tak zrobię i zdam relacje czy pomogło bo faktycznie jak przyjdzie coś grzebać przy siedzeniu to niepozostanie mi nic innego jak zrobić "ciach" kabelków :) No nic trochę gimnastyki z kostkami nie zaszkodzi. Edytowane 22 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Z tego co niedawno na forum czytałem, to nie jest takie proste by poucinać te przewody i skręcić kikuty ze sobą. Czujnik pod fotelami jest tak zrobiony, że w swoich 2 położeniach ma inną rezystancję ale zawsze ona jest i być musi. Pełne zwarcie przewodów nie jest dopuszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 to "doginanie" to jest wielkości max 1 mm, a może nawet mniej. więc dobrze mieć precyzyjny "sprzęt" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi