Kamarad Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Jak w temacie blad numer DF311 nie do znalezienia na internecie. Kluczyk serwisowy i "sprawdz wtrysk" po podpieciu DF311 " przekroczony limit regeneracji nieudanych, niezidentyfikowany, staly" Megane II 207 1.9 dci z FAPem z autem nic sie nie dzieje Edytowane 23 Października 2014 przez Kamarad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheOktik Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Ale zacznie, bo nie wypala już filtra. Zapcha Ci się i tylko wymiana. Clipem można zresetować licznik wypaleń. Sprawdź czujnik podciśnienia przy filtrze i wężyk przy nim. Może powodować błędne działanie i będzie próbował wypalać co chwilę Przećwiczyłem to w lagunie. Albo naprawdę Ci się filtr już zużył :/ Edytowane 23 Października 2014 przez TheOktik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 23 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 (edytowane) Dzieki, nie chce negowac ale sie zapytam - jestes pewny ze ten blad i te komunikaty odpowiadaja filtrowi czasteczek ? Mechanik z renowki stwierdzil ze to przepustnica ale do konca wierzyc mi sie nie chce on sam zreszta pewny nie byl... skoto tak mowisz to od czego powinienem zaczac, kiedys urwal mi sie wezyk nie dawal cisnienia auto przeszlo w tryb serwisowy i masakra ale teraz nic sie nie dzieje. Jezdze trasa do pracy wiec kurde dziwi mnie to ze sie filtr zapchal... Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 23 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 w meganach i scenicach II jest tak, że jak nie uda się wypalić filtra 10 razy z rzędu to pojawi się błąd "przekroczona liczba prób regeneracji". Błąd świeci na czerwono w clipie i nie można go skasować. Musisz wtedy wypalić filtr clipem stacjonarnie i go ponownie przyuczyć. Po tym zabiegu można błąd skasować. Jak robisz trasy nawet po kilkanaście kilometrów to z filtrem nie powinno być problemów, natomiast jak masz jakąś usterkę to bardzo szybko się filtr zapcha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 (edytowane) Odświeżę troszkę temat. Dzisiaj wymieniłem czujnik doładowania ciśnienia, który powodował brak możliwości wypalenia się filtra (podobno miał za wysokie napięcie), zrobiliśmy wypalanie awaryjne czyli przez 30 min sam sobie podniósł obroty i się wypalał. Z 60 gramów nagaru w filtrze zszedł do 38g. Komunikat wypalanie się powiodło - lecz nie da się wykasować błędu "przekroczona dopuszczalna ilość wypaleń - 10". Ma ktoś jakiś pomysł? Czy mam jeździć i przy ponownej próbie wypalenia (nowy czujnik powinno się udać) błąd sam zniknie? (diagnostyka na CLIPie) Edytowane 29 Października 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 29 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 Wypalić jeszcze raz stacjonarnie. Zmiana Oleju. Skasowanie kilometrów do przeglądu przy kierownicy, na liczniku. Skasowanie błędów interfejsem diagnostycznym CLIP, "przyuczenie po wypalaniu filtra FAP". Powinno być ok. Jeśli to nie pomoże, zastanowiłbym się nad wymianą, regeneracją filtra z wycięciem łącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 29 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2014 prosiłbym jeszcze o wyjaśnienie co znaczy "przyuczyć" - dziękuję :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Jest w CLIP opcja przyuczenia filtra DPF po stacjonarnym wypalaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Zazwyczaj jest to opisane: "po regeneracji filtra przeciwpyłowego" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Ale regeneracja musi być wykonana przy użyciu CLIPa, bo inne interfejsy tego nie pokazują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2021 Tego nie wiem, w clipie na pewno jest ta funkcja, wypalałem FAP w scenicu III 1,9 130KM. Możesz wypalić innym a przyuczyć clipem, to powinno zadziałać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
halas2 Opublikowano 9 Lipca 2021 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2021 Nie wypalałem ale jest funkcja gdzie się oznacz ze filtr był wypalony. takie same procedury są jak się np wymieni czujnik ciśnienia dpf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian2011 Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 W dniu 8.07.2021 o 14:31, Woytus napisał: Jest w CLIP opcja przyuczenia filtra DPF po stacjonarnym wypalaniu? Mam pytanie czy za pomocą pyclipa jest możliwość przyuczenia DPF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Woytus Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2022 Nie wiem, nigdy nie używałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi