Luke16 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Ostatnio prześladuje mnie jakiś nie fart, przyśniło mi się że będę miał wypadek i traf chciał że wyjechałem z wyjazdu pod Suzuki Grand Vitare... Nie wiem tą Suzą musiał jechać przy samym krawężniku z dość dużą prędkością bo wysunąłem się delikatnie samym czubkiem maski i skończyło się jak się skończyło. Na szczęście bez strat zdrowotnych, troszkę głowa mnie pobolewała bo uderzyłem się w słupek ale już jest ok. A do kompletu w czwartek przyszło mi jeszcze foto z fotoradaru Pytanie do was czy robić Megankę? Przejeździłem nią 46 tys km instalacja LPG od lutego tego roku (sama instalacja to 2400zł)... Dbałem o nią jak o dziecko Dodam że auto odpala jeździ, chłodnica cała o dziwo, trochę już ją rozebrałem i obejrzałem z moim wujkiem blacharzem lakiernikiem, wujek powiedział że da się to zrobić ale podłużnice zostały nagięte i obawiam się żeby jeździła prosto.... :( Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Oddać na złom. Szkoda czasu i nerwów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Aston76 poprawione i sorki... zawisza1980 szkoda mi tej instalacji LPG jak i całego tego autka... Bo świetnie się nią jeździło a na złom oddam i dostane z 800zł za całe auto... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Jak masz wujka blacharza i ma swój warsztat to bym się nie zastanawiał tylko naprawiał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukwisz Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Dokładnie u swojego blacharza to rób. Wszystko da się zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 26 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 boje się o te podłużnice żeby to prosto później jeździło... Ogólnie autko odpala i jeździ... koła się skręcają ale patrząc z prawej strony po szczelinie od progu to koło przesunęło się do tyłu... Pocieszenie takie że obyło się bez policji i dowód rej. został i nie było mandatu i punktów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 dokładnie,jak masz w rodzinie blacharza i lakiernika to dawaj do naprawy,kup klamoty resztę niech robią, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 (edytowane) Tylko potem jak zaliczy dzwona lub co innego to do Was przyjdzie z pretensjami. Lepiej sprzedaj na części a z tą daj spobie spokój. Można zrobić i sprzedać ale to ryzykowne. Edytowane 26 Października 2014 przez zawisza1980 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peugeot206.88 Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 zawisza1980 nie rozumiem twojej odpowiedzi , bo co niby ? Sam jestem z zawodu blacharzem robiłem i też trochę w lakierni i gorsze dzwony się robiło i nadal robi , jeśli nie droga będzie naprawa to czemu nie miał by nie naprawiać ? A kupując inne auto to co pewnie nie bite i z salonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 26 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2014 Z własnego doświadczenia, w 1998 r. moja rodzicielka niemal nową Fiestą wsunęła się pod naczepę (wtoczyła się prostopadle za ciągnikiem). Uszkodzenia wyglądały podobnie (maska, błotniki, zderzak, pas przedni, chłodnica), podłużnice były nieco przekrzywione na końcach, poduszki nie strzeliły. Samochód został naprawiony, jeździł prosto, wszelkie przeglądy przechodził. Został sprzedany w 2007 r. a jeszcze czasem go widuję (został sprzedany w obrębie dzielnicy). zawisza1980 wytłumacz łaskawie, czy jeżeli założyciel wątku sprzeda samochód tak jak jest za grosze (a miał go nie od wczoraj), dołoży nieco i kupi w podobnym wieku to jaką ma gwarancję że nie kupi egzemplarza skleconego z trzech samochodów i przystanku? Rozumiem sytuację gdyby dostał strzał z boku i wygięłoby go jak banana, ale tutaj nie sądzę żeby punkty bazowe nadwozia zostały przesunięte. Moim zdaniem kwestia przeliczenia kosztu części, robocizny i oglądu tego co można uzyskać za samochód w takim stanie jak jest i co ewentualnie można kupić za uzyskane środki. Mam tylko nadzieję że wujek blacharz nie podejdzie do sprawy tak że narzuci tu i ówdzie wiadro szpachli i powie że tak ma być... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 27 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Punkty bazowe nie są ruszone tylko to co widać plus nasunięte delikatnie podłużnice... Macie racje nie wiadomo co się kupi a tego zrobić i po sprawie... Nie mogę nigdzie dostać lamp przednich oryginalnych... Same angole :/ Jakby ktoś miał na seel to niech mi da znać na PW... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Megi98 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Rób :) masz blacharza, pozbieraj części i już- opłaca się. Miałam podobnie rozbitą megane... Trochę kasy zostało wyłożone ale zrobiona, jeździ i ma się dobrze do tej pory ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 W sumie to lekko uszkodzony. Części na szrocie tanie to naprawiaj. Trochę "nowych" części i fura będzie jak nowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 27 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2014 Jakby się trafił przodek w kolor to była baja, nr.koloru na prawym słupku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luke16 Opublikowano 28 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2014 krzychu73 ogólnie mam prawie wszystko w kolorze... oprócz prawego błotnika... nawet przedni pas znalazłem pod kolor ale błotnika nawet na allegro nie znalazłem.... Kolor to MV632 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi