mikhol Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Witam, Mam mały, a może i duży problem w moim Megane III Coupe 1.9 dCi 130 KM, 2009r Kilka tyg. temu zaczął świecić mi się komunikat "Skontroluj układ wtrysku paliwa" przez co nie mogłem uruchomić tempomatu/ogranicznika prędkości. Po znalezieniu odpowiedniego czujnika który nawalił i jego wymianie udałem się do elektronika aby mi wykasował ten błąd. No i w sumie mi wykasował, nie świeci się nic, samochód jest jakby mocniejszy ale przy okazji teraz nie mogę uruchomić tempomatu!? Po włączeniu przycisku nic się nie dzieje, nic nie zapala się- jak by po prostu go nie było... a więc udałem się ponownie do tego elektronika i powiedziałem o problemie. Po podłączeniu pod komputer stwierdził że nic nie może zrobić, ponieważ jego komputer w ogóle nie widzi w moim samochodzie tempomatu!? Nie wiem czy go wykasował czy co? Podjechałem przy okazji do dealera Renault w Koninie, po podłączeniu CLIPem (i skasowaniu 150 zł.) stwierdził że jest jakiś problem, ale nie wiedzą jaki - ale chyba moduł do wymiany!? Na dzisiaj jestem umówiony w serwisie Renault w Kaliszu, ale nie liczę na to że naprawią mi to... Co to może być Panowie? Wykasowany jakiś sterownik czy jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Problem w sterowniku silnika , do sprawdzenia czy sterownik silnika widzi przyciski tempomatu, jak nie widzi to do sprawdzenia instalacja przyciski-ecu , jak widzi to problem w sterowniku do zrobienia Jak by co to mogę sterownik opanować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikhol Opublikowano 4 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 A więc jednak - ku mojemu zdziwieniu - problem rozwiązany. W serwisie Renault wgrali mi po prostu nowe oprogramowanie Okazało się że elektronik który grzebał mi w samochodzie (gdy kasował błędy) wgrał oprogramowanie, które nie zawierało tempomatu/ogranicznika prędkości! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 4 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2014 Super że działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi