kannill112 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam Was, Posiadam Megane II 1.6 16V od około dwóch tygodni. Po drobnych wymianach kilku części u mechanika okazało się, iż tylne tarcze z całym kompletem trzeba natychmiast wymienić, ponieważ ich stan jest poniżej minimum. Mechanik dowiedział się, iż w sklepie, którym on się zaopatruje tarcza+łożysko kosztuje 206zł, czyli komplet z dwóch stron wyjdzie za 412zł plus do tego trzeba dobrać jeszcze klocki także cena za zestaw wyjdzie pewnie około 500zł [niestety nie wiem jakiej firmy ma być ten komplet]. Po wejściu na allegro zauważyłem, iż pełne komplety tj. 2 tarcze, 2 łożyska, 4 klocki zaczynają się już od 340zł. Chciałbym się Was doradzić jakie firmy polecacie, a jakie nie? Tak to przejrzę oferty na allegro i być może uda znaleźć mi się coś tańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ja brałem te: Mój odnośnik. Orginalne tarcze też były SNR. Wszystko ok. Za 200 zł to chyba jakaś chińszczyzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 tutaj , zasada jest jedna, żadnych tanich części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kannill112 Opublikowano 16 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Poczytałem poczytałem. A co sądzicie o tym? http://allegro.pl/kpl-tarcze-klocki-renault-megane-ii-clio-iii-tyl-i4766604194.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Już lepiej, te firmy to są marki handlowe hurtowni motoryzacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 (edytowane) Tanie mięso psy jedzą. Weź coś bardziej markowego. Pamiętaj, tarcze są razem z łóżyskami i jak klęknie któryś z tych elementów to i tak będziesz wymieniał komplet. Kupiłeś co dopiero samochód i zapewne chcesz trochę pojeździć więć nie oszczędzaj na częściach. Dopłacasz 70 zł i masz orginały: Mój odnośnik albo: Mój odnośnik Mój odnośnik Edytowane 16 Listopada 2014 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tsski Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 (edytowane) Witam. A jest możliwość wymiany samych łożysk, jeśli tak, to proszę o podanie modelu łożysk. Pozdrawiam Seba Edytowane 17 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smeg Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Mój odnośnik Tylko przed wymianą zmierz sobie tarczę abyś po 20 tyś km nie wymieniał jeszcze raz tarcz z łożyskami. Jestem zdania aby wymienić wszystko razem. 200 zł więcej (nie licząc klocków) jedna robota i spokój na 100 tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi