Abananesko Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Cześć! Ostatnio mam problem ze swoim megane II 1.4. Otóż zatankowałem za 100 zł jakieś 20 litrów i dalej świeci mi się rezerwa. Kiedyś już tak miałem, ale po ponownym do tankowaniu paru litrów nagle wskaźnik wskoczył na 3/4 baku (czyli tyle ile powinno być). Teraz zrobiłem to samo ale nic nie dało. Co gorsza strzałka rezerwy cały czas działa i zaczyna być coraz bliżej zera. To problem tylko licznika? Czy może też wtrysku paliwa? Boję się, że zaraz mi stanie auto i dalej nie pojadę mimo iż mam paliwo. Co z tym fantem zrobić? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kannill112 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Stanąć auto Ci nie stanie. Ja w swojej Megi II mam zainstalowaną instalację gazową i mimo, iż jadę na gazie komputer czyta jakbym jechał na paliwie i strzałka opada cały czas do dołu. Dojdzie do rezerwy, rezerwa według komputera się skończy i wskazówka wskakuje do góry, na rzeczywisty poziom paliwa. I tak w koło :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 zrób test zegarów - opisane na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 22 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 Kiedyś miałem to samo w Megane 2. Powodem było tankowanie auta z włączonym zapłonem. Po następnym tankowaniu wróciło do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi