janus_z Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 (edytowane) Witam Mam na oku scenica po lifcie tj. 2012 rok z uszkodzonym prawym przodem, próbuję wyszukać wykaz potrzebnych elementów aby to sobie wycenić i jestem koledzy aż zdziwiony ilością różnych ślizgów (patrzę na Allegro), wzmocnień plastikowych występującym w tym aucie. W związku z tym moje pytanie jest gdzieś coś takiego jak np. Eper w Fiacie, aby to sobie zobaczyć co trzeba aby to poskładać ? W aucie uszkodzone są poduchy z przodu, prawy błotnik (wzmocnienie pod nim tez jakieś jest chyba), brakuje lampy prawej, zbiornika spryskiwacza szyb, no i całego zderzaka(nie ma go wcale), chłodnice w aucie są natomiast całe. Zdjęcia w załączniku Pozdrawiam Edytowane 26 Listopada 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 26 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Jest dialogys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu73 Opublikowano 27 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2014 Przy takich uszkodzeniach jak na tych zdjęciach poduchy raczej nie odpalają,mógł dostać jeszcze dołem,albo po kole(wygląda na wymienione), możliwe że został podrobiony na mniejszego dzwonka, plastikami się nie przejmuj ale skoro zadajesz takie pytanie to koniecznie weź do obejrzenia blacharza, nie myśl że Cię chce zniechęcić ,nawet lepiej kupić po małym bum i porządnie zrobić niż piękną sztukę niemalowaną ,a z wstawioną ćwiarą .Ale czujność musisz zachować bo ciągnięte podłużnice w takich autkach to popularna praktyka i policz wszystko, sam środek to ze 3 koła będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janus_z Opublikowano 30 Listopada 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 (edytowane) Właśnie obawiam się, że dostał po kole, bo opony z tyłu są nowe(tak mówi handlarz, przód jeszcze opony oryginalne niby) a na tylnej feldze dopatrzyłem się małego nadszczerbienia. I tak sobie myślę jeśli dostał po kole to wahacz na pewno raczej albo już zmieniony albo do zmiany, nie wiem jeszcze jak tam jest wahacz mocowany, jakaś rama pomocnicza?. Tak sobie policzyłem to trzeba zainwestować około 8000 zł, ale właśnie jakbym zrobił sobie to bym wiedział co mam, zwłaszcza, że spotkałem się już z sytuacją, że handlarz np. w Merivie B deskę szpachlował (ryzyko uszkodzenia oczu przy wybuchu) i poduchy regenerowane (dużo taniej niż zmienić na inna z poduchami nie wybitymi), a napinacze w pasach wybite i zostawione takie, strefy zgniotu naciągane, widać że oszczędzają na każdej stówce - tragedia, dobre auto było a zrobione tragicznie. A ten programik to dostępny chyba tylko w serwisie ? Edytowane 1 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi