Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Witajcie Wiem, że temat był już poruszany na forum, jednak urwał się w momencie, który mnie najbardziej interesuje. Otóż zajrzałem sobie do miejsca, gdzie montuje się głośniki wysokotonowe w konsoli auta z przodu i okazało się, że czego się spodziewałem, nie mam ich zamontowanych u siebie.. Czego się jednak nie spodziewałem nie mam też zostawionych fabrycznie kabli żeby takie głośniczki ewentualnie podłączyć. Poprzedni temat skończył się na etapie rozkminy co trzeba zrobić aby takową instalację dołożyć bez potrzeby rozbierania całej konsoli i... No właśnie może wiecie już co trzeba zrobić, w poprzednim temacie doczytałem, że można kable pociągnąć z głośników przednich drzwiowych, czy wiecie może coś bliżej w tym temacie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Dokładnie podłącz przewody do wiązki przednich drzwi przy słupku przednim i śmiga, mam chyba gdzieś leżeć akwałki instalacji z kostkami do głośników wysokotonowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Znowu kolega Cinas :) Skarb mieć takiego forumowicza.. Szkoda, że nie zapytałem jak byłem osobiście ale w sumie dopiero zapoznaję się z autem i oczywiście pomysłów kupa.. Planuję także wygłuszenie drzwi i bagażnika ale wszystko po kolei :) Czy jest szansa na małą instrukcję krok po kroku co trzeba zrobić? Na razie po podważeniu (nawet nie udało mi się ściągnąć) zaślepki głośniczka widzę, że jest bardzo mało miejsca i nie wiem za bardzo jak się za to zabrać.. Czy żeby podłączyć te małe tweetery do przednich głośników muszę ściągać boki z drzwi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Najprościej przechnąć coś sztywnego w dół otworu po głośniczku i wyjdzie dołem , ewentualnie zdjąć boczne zaślepki z deski i tam się wydostać Podłączyć się pod przewody co ida do drzwi są to piny A5 i A6 w obu drzwiach Pin A6 do pinu 1 głośniczka , pin A5 do pinu 2 głośniczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Postaram się jakoś poradzić.. Nie widzę tego przepychania w dół, póki co bo włożeniu ręki wymacałem, że otwór "zjeżdża" w dół w stronę maski samochodu ale może to być moje subiektywne odczucie.. Postaram się jakoś ściągnąć zaślepkę głośniczka i zajrzeć do środka jak to wygląda.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Bez problemu da się przepchnąć kabelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Wiem, że marudzę ale jeżeli byłaby możliwość przybliżenia nomenklatury pin A5 i A6 będę bardzo wdzięczny. Niestety z elektryki jestem kompletna noga i nie orientuję się w ogóle w tego typu nazewnictwie.. Nasuwa się pytanie po co w takim razie zabieram się za to sam ale jestem żądny wiedzy i nowych umiejętności :) Dodano: 18 gru 2014 - 14:18 W końcu samemu udało mi się wymienić kierownicę i tunel środkowy dzięki pomocy z forum, także w tym przypadku też myślę, że jakoś sobie poradzę. Jedyna szkoda, że nie ma kogoś kto już to robił i poratowałby jakąś dokumentacją zdjęciową, niestety jestem wzrokowcem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Na kostce co idzie do drzwi są oznaczenia i takich należy poszukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Jeżeli chodzi o te kabelki to muszę sobie coś dorobić we własnym zakresie czy są do dostania gotowce? Głośniczki chyba sprzedają same, bez okablowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Kwestia wtyczki do głośniczka lub wpiąć piny ważne aby nie zrobić zwarcia co do numerów pin chodzi o złącze R3 i R4 Drzwi.PDF Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 R3 namierzyłem na dołączonym schemacie, rozumiem że jest to ta kostka drzwiowa, gdzie należy się wpiąć? Nie mogę znaleźć złącza R4.. Sorry wielkie za te pytania, bo pewnie wydają się głupie ale naprawdę jestem laikiem, który próbuje się sam coś nauczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 R4 z drugiej strony samochodu , drugie drzwi jak pisałem wczesniej Nalezy się dolutować do przewodów idących do pinów A5 i A6 po stronie kabiny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 18 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 Dziękuję za fachową pomoc jak zwykle :) Postaram się w najbliższy weekend przymierzyć do tematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 E tam max 1,5h roboty :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 (edytowane) Puk, puk, Marcinie kiedy możemy przymierzyć się do tego doświetlania (wg Twojego patentu ew z dodatkowym przekaźnikiem by odpalały oba halogeny przy cofaniu) + pdc przód w mojej MIII. Temat nam się ślizga przez braki dostępności tej wiązki pdc i Twoje zapracowanie ale jak ostatnio pisałem grzecznie czekam na Twój znak sygnał Tymczasem pozdrawiam świąteczno - noworocznie. Edytowane 20 Grudnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi