cinas Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 Krzychu , zarobiony, nie trafiła mi się wiązka, ojciec w szpitalu ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 19 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2014 OK spoko, trzymam kciuki by z tatą wszystko się Wam dobrze skończyło. Pozdrawiam raz jeszcze i skontaktuję się z Tobą po NR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 20 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 Tak tylko dla uzupełnienia - jeżeli planujesz "fabryczny" wzmacniacz BOSE, to głośniki wysokotonowe podpina się bezpośrednio do niego nie łącząc z tymi z drzwi. Połączone są tylko w tylnych drzwiach wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 20 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2014 To ja tak gwoli dopełnienia całości. Dzwoniłem do ASO i dowiedziałem się, że mogą mi takie oryginalne głośniki zamówić i zamontować w cenie 200 zł za komplet z robocizną. Muszę przyznać, że cena jest bardzo kusząca, z tego co rozmawiałem ze specjalistą z serwisu głośniki te podłączą bezpośrednio do radia, jakie mam w aucie. Teraz nasuwa mi się pytanie, na forum większość z Was pisze, że te głośniki podłącza się do tych przednich, znajdujących się w drzwiach. W ASO z kolei mówią, że podłączą je bezpośrednio do radia, jestem lekko zagubiony w związku z tym szczerze mówiąc... Mógłby ktoś z Was rozwiać moje wątpliwości, może ASO się myli albo jest możliwość podłączenia w taki sposób, jaki mówią...?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 21 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2014 (edytowane) Komplet wysokotonówek na allegr. = ~30 PLN (np. GŁOSNIKI) Kable = ~10 PLN Robocizna = 0 PLN Radość z efektu : bezcenna... Edytowane 21 Grudnia 2014 przez kubaso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 27 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2015 Arcatera i co w końcu wymyśliłeś, bo też nad tym się zastanawiam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcatera Opublikowano 1 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2015 Jeszcze nic nie wymyśliłem niestety. Brak czasu ograniczył ostatnio moje modyfikacje, natomiast głośniczki już są i czekają na montaż. Nie wiem czy sam się za to zabiorę bo oglądałem miejsce, gdzie chłopaki polecają wpięcie (do wiązki w drzwiach) i jestem trochę przerażony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draco_krk Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Czy głośniki wysokotonowe (podszybie) z Laguny III lub Scenica III będą pasować do Megane III bez żadnych przeróbek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolaa Opublikowano 5 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2016 Będą raczej. Otwór i rozmiar tweeterów jest uniwersalny, są drobne różnice, ale otwór zmieści głośniczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deku Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 @dwykurz cyknij jakieś fotki jak będziesz montował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draco_krk Opublikowano 6 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Października 2016 Tam raczej nie powinno być żadnych trudności - wersja Limited ma już instalacje i pod zaślepką jest wtyczka. Właśnie zamówiłem głośniki - pewnie będą w przyszłym tygodniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teg Opublikowano 8 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2016 wersja Limited ma już instalacje i pod zaślepką jest wtyczka. Fluence Limited nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draco_krk Opublikowano 29 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2016 W Megane III Limited jest po prostu wtyczka pod zaślepkami. Montaż trwał 10 minut. Co jednak ważniejsze, kompletnie nie opłaca się montować tych głośników. W moim odczuciu nie ma żadnej różnicy. Mimo że używane głośniki z wysyłką to koszt <60 zł to i tak nie warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teg Opublikowano 30 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2016 (edytowane) Papuga Też mi się tak wydaje. Mamy na tyle wysoko w drzwiach głośniki, że wysokie tony bardzo dobrze słychać. Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 1 Listopada 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel-88 Opublikowano 3 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2016 Ja w Megane miałem kable pod zaślepkami, więc założyłem tam głośniki. Faktycznie górne partie częstotliwości graja teraz znacząco lepiej, jednak ja założyłem głośniki nieoryginalne, bo nie lubię przepłacać, a 200 zł głośniki od Renault, to już przesada, w ogóle kto kupuje do auta głośniki wysokotonowe za 200 zł ? Polecam Alphard CAR AUDIO ETP-104T. kosztują coś koło 20 zł, a płacimy faktycznie za głośnik, a nie za firmę. Myślę, że poprowadzenie kabelków z drzwi nie jest problemem, a przyjemniej się słucha...choć basu nadal brakuje :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi