pacholekck Opublikowano 9 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Megane 2 z 2004 roku 1.9dci 120KM. Na zimnym silniku auto odpala bez problemu i po kilku sekundach gaśnie. Po tym jak zgaśnie nie chce zapalić przez około 5 minut (kręci, ale nie odpala). Żeby dało się używać auto, to trzeba od razu po zapaleniu dodawać gazu i od razu odjechać. Na ciepłym silniku problem nie występuje. Komputer nie pokazuje żadnego błędu, ale był podpinany na ciepłym silniku. Macie może jakieś pomysły? Co można sprawdzić/zrobić? Z góry dzięki za pomoc. Dodano: 09 lut 2015 - 11:29 Witam ponownie - mały update. Na zimnym silniku pojawia się check injection i SERVICE na desce rozdzielczej. Jak odpalę silnik ponownie gdy już jest rozgrzany to nie ma błędu. Po podpięciu pod kompa dostaję następujący błąd: DF025 - linia diagnostyczna modułu wstępnego-późniejszego podgrzewania Po skasowaniu błędu pojawia się on ponownie dopiero wtedy, kiedy pojawi się ponownie SERVICE i check injection na desce rozdzielczej, czyli kiedy silnik wystygnie. Wykręciłem wszystkie świece żarowe, wszystkie grzeją, a opór waha się od 0,5 do 1 Ohm-a. Zrobiłem test przelewowy tylko nie wiem czy dobrze i na ile można wierzyć w jego wyniki. Wyszło tak (wtryski numerowane od rozrządu): 1) 37ml 2) 88ml 3) 41ml 4) 63ml Silnik był rozgrzany, testowałem przez około 3 minuty. Zrobiłem tak, że miejsca zaznaczone na czerwono zaślepiłem, a resztę w sumie widać: cięcie Jak interpretować powyższe wyniki i czy są ona jakkolwiek miarodajne? Paliwo raczej się nie cofa, bo w przeźroczystym wężyku nie ma powietrza, jest paliwo, a gruszka jest twarda. Co mogę jeszcze sprawdzić? Kolego zapoznaj się z regulaminem zamieszczania zdjęć i zastosuj się do niego. Aston76 Edytowane 9 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elbandito Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Z tego co się orientuję wtryski powinny dawać maksymalnie 35ml i powinny wszystkie lać równo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi