Interpablo Opublikowano 10 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Proszę o pomoc zakupiłem Grand Scenic III 1.6dci 2011r. w komorze silnika znajdują się dwa przewody które są ucięte i nie potrafię zlokalizować do czego służą? Proszę was o pomoc foto w załączniku. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Interpablo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Do niczego mi nie pasuje , masz w załączniku zrzut z visu może do czegoś dopasujesz z kąd skąd wychodzi przewód Akumulator.pdf Edytowane 11 Stycznia 2015 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interpablo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Dziękuje za schemat ale niestety nie zlokalizowałem do czego służy tajemniczy kabelek, auto było po wypadku. Maska uległa uszkodzeniu więc prawdopodobnie w górnej części coś było lub może być dołączone do akumulatora chociaż pewnie to mało prawdopodobne. Auto jest wyposażone dość bogato więc może z tego tytułu ma coś dodatkowego (system start/stop,czujnik Air Quality Sensor*, czujniki ciśnienia w oponach,System nagłośnienia BOSE,grzane fotele). Jeśli ma ktoś silnik 1,6dci to może rozszyfruje go ktoś. Charakterystyczne jest to że dołączony jest do przewodu minusowego (tj. wspólny uchwyt plastikowy) *zapobiega przedostaniu się kolejnej zanieczyszczonej dawki powietrza samoczynnie odcinając jego dopływ z zewnątrz. Edytowane 11 Stycznia 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lelupi Opublikowano 11 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Air Quality Sensor tym za mocno się nie rajcuj. :) Po początkowym kłopotach w wentylacji wnętrza powodowanych tym systemem dezaktywowano go programowo przy przeglądzie. W późniejszym okresie auta fabrycznie były bez systemu mimo dumnie umieszczonego napisu na konsoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interpablo Opublikowano 9 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2015 Witam Tajemniczy przewód to pozostałoś po uciętej kostce która łączyła się z czujnikiem EBS (Electronic Battery Sensor) motowanym do klemy na akumulatorze. Kostkę dopasowałem od wiązki parktronica a czujnik kupiłem na giełdzie samochodowej. Start-Stop dzięki czujnikowi działa a alternator i odzysk energi działa prawidłowo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi