Benny409 Opublikowano 10 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2015 (edytowane) Witam, Pytanie. Od jakiegoś czasu po podłączeniu się tel. przez bluetooth zaraz mnie samoczynnie rozłącza. Druga kwestia, że radio zaczęło się zawieszać i dopiero po odłączeniu akumulatora, działa normalnie (przez jakiś czas). Radio po zawieszeniu się nie świeci i po wyłączeniu silnika i włączeniu auta pali się tylko wyświetlacz z napisem renault a radio się nie odpala- trzeba odłączyć aku, żeby normalnie zaczęło działać. Pytanie co zrobić? Edytowane 10 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 12 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2015 Zaktualizować soft w radiu wymagany clip i reprog Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 (edytowane) Papuga Hej. Mam problem z reprogiem. Raz wysypało mi się przy 13%, drugi raz przy 28%, trzeci raz przy 69%, kolejny raz przy 17% Co może być powodem? Robię na odpalonym silniku. Trochę to trwa (ok. 40-50 minut). Regulamin pkt. 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 26 Października 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 23 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2015 hmm, regproga masz na CD ? czy obraz zamontowany w virtualnym napędzie, jak cd może słabo czyta, Trochę długi czas aktualizacji Może byc problem w clipie lub laptopie Może być nie stabline napięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) hmm, regproga masz na CD ? czy obraz zamontowany w virtualnym napędzie, jak cd może słabo czyta, Trochę długi czas aktualizacji Może byc problem w clipie lub laptopie Może być nie stabline napięcie Obraz v138 w virtualnym. Clip V133. Długi czas? Ludzie piszą o 45 minutach. Po 30 minutach (najlepsza próba jaka była) miałem 69%. By się zgadzało. Nie wiem w czym problem. Najlepszy rezultat (69%) uzyskałem jeżdżąc. Nie wjechałem w żadną dziurę ani nierówność jak przerwało. Sondy nie rozłącza. Jak zrobić później konfigurację pod swój samochód? Radio nie jest z mojego auta, a nie mam już VINu który był w radiu Dodano: 29 paź 2015 - 07:04 Hej. Zmieniłem radio na inne (ten sam model, ten sam soft). Wcześniej w opcjach oprócz języka, miałem też zegar (zmiana godziny). Teraz nie mam. Jak sobie poradzić ze zmiana godziny? Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 Konfiguracja radia , iż bez nawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 29 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2015 (edytowane) Dokladnie Cinas, doszedłem do tego :D (czytalem ze jak navi jest to automatycznie pobiera date i godzine). A w pliku MTC zmienilem dla mojego VINU na RAD08 - bo to jest RAD08 prawda? Soft w radiu mam 48.12. Boje sie aktualizowac z obawy iz znow ubije, mimo ze zgralem sobie wsady kosci. Niestety nie moge zrobic autokonfiguracji w clipie z reprogiem v138 - gdyz mam starsza wersje softu w radiu - tak mi sie wydaje, bo wyskakuje jakis error. Byloby to logiczne. Masz Cinas, albo ktos inny, reproga z okolic 2009 roku? V82, V83, V84 ? - One sa z okolica pazdziernika 2009, a soft w radiu 48.12 jest wlasnie z pazdziernika 2009 Dodano: 29 paź 2015 - 17:00 W v83 nie ma tego pliku Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Pawel Edytowane 29 Października 2015 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Reprog może być nowy i robi wszystko, z twojego okresu jest reprog 113 Chcesz pomocy a z twojej strony 0 ( słownie zero ) inicjatywy, dajcie Mi wszystko na tacy a dlaczego tak sądzę ? , ..." bo wyskakuje jakis error" i tera niech wszyscy myślą za mnie jaki error i o co biega Sorki, ale coraz więcej "głupich pytań" Jak u Ciebie nie idzie to jest problem w konfiguracji auta , nie jest to takie banalnie proste że zmieniasz jeden praramter i śmiga, jest sporo zależności co z czym powiązane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Papuga Przepraszam jeśli to tak wygląda. Szukalem reproga i znalazlem v96 (z roku 2011), v83 (z roku 2010). Nie wiem czemu uwazasz ze z mojego okresu jest reprog 113 ? Edytowalem plik MTC i wpisywalem RAD08 (bo to jest takie radio). Glupich pytan? Chyba jednak nie. Jak pisalem uwazam za logiczne to ze reprog musi pasowac do softu radia, jesli ma pobrac z cd jakis plik konfiguracyjny, pod dana wersje softu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Może być nowy reprog np V138 każdy nowy reprog obłsuguję w dół, na twoim pliku nie pójdzie konfiguracja napewno nie na tym ustawieniu co zrobiłeś Wyszukałem w 10s w google https://www.google.pl/search?q=go&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&ei=4M8zVr_dOsGeywOw75bABw#q=reprog+v138+chomikuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Papuga Cinas, mam reproga v138 takze (mam juz 8 wersji na HDD) o czym pisałem już wyżej. W wersji v138 jak zamontuje, dostaje komunikat że nie można znaleźć pliku konfiguracyjnego do mojego modelu czy cos takiego. Dokladny komunikat moge jutro podac. Stad myslalem ze to kwestia wersji reprogu. Probowalem laczyc sie z radiem podajac inny VIN - np. auta ktore ma takie radio i nie ma navi, ale nic to nie zmienilo. Edytowalem plik MTC i mam SSNAV (czyli bez navi) i RAD08, zamiast RAD01 - ktore mialem. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 3 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 Żle zrobiony plik nie zachowane zależności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 (edytowane) Papuga MTC? On robi się sam. SSNAV zostawiam - bo tak jest. Wlasciwie zmieniam tylko z RAD01 na RAD08. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki 5.13 – cytowanie Aston76 Edytowane 8 Listopada 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cinas Opublikowano 30 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2015 I tu jest problem źle przygotowany plik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaszbe Opublikowano 6 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2015 Co mogę robić źle? Jak powinienem się za to zabrać? Dodano: 06 lis 2015 - 09:05 Czy jest w stanie, ktoś mi pomóc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi