Adamek99 Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Witam ;) temat wałkowany 1000razy ale... w mojej megi 1.5dci 82km strasznie zaczęło drżeć a najbardziej po stronie pasażera. Stwierdziłem ze do wymiany jest poduszka ta obok rozrządu spojrzałem na nią, po świecilem latarką i zobaczyłem jakieś malutkie skrawki gumy wiec mowie "pewnie jest chora" zwłaszcza ze od tych drgań śruba w łapie tak się poluzowała ze aż gwint wyrobiła. Pojechałem kupiłem poduszke Sasica wymienili i na gwintowali otwór. Stara poduszka w rękach się wyginala, nowa była sztywna. Po założeniu patrze na silnik, i widzę, że jest zmiana . Nie trzęsie się tak mocno jak wtedy wiec sądziłem ze po problemie . Wchodzę do auta i znowu ten sam problem. Może minimalnie mniej ustapilo. I tu kieruje pytanie czy może być to spowodowane wyrobioną poduszką ta pod silnikiem?? Nie to pod akumulatorem. Bo na warsztacie po bujałem trochę silnikiem od dołu na podnośniku i trochę moim zdaniem zbyt bardzo się buja. Druga sprawa czy do wymiany tej poduszki trzeba podpierać silnik czy nie?? Juz sam nie wiem co jest nie tak. Regulamin pkt.5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 17 Lutego 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 szkoda, że nie kupiłeś hydraulicznego HUTCHINSONA, bo wtedy można by od razu wykluczyć poduszkę. znam parę przypadków, że po wymianie na SASIC drgania silnika nie ustąpiły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek99 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Nie załamuj mnie proszę nie mam zamiaru wydać kolejnych 300zl ;) Widziałem opinie ze i Sasic poradził sobie i drgania ustały. Edytowane 17 Lutego 2015 przez Adamek99 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 no to jak zapłaciłeś tyle kasy, a dostałeś SASICA to wymień od razu dolną - jest tańsza, a pewnie swoje lata ma już za sobą i jest popękana. BTW - nawet w jednej z droższych hurtowni moto SASIC nie kosztuje 300 PLN :) http://e-katalog.intercars.com.pl/#/produkty/3013352135170-SAS4001788-O18790-poduszka-silnika.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek99 Opublikowano 17 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 Za Sasica zapłaciłem 200 zł ale mówię że teraz wydawać 300zl na ta hutsona to trochę mi się nie uśmiecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msek Opublikowano 17 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2015 (edytowane) Nie trawie sasica odkąd miałem Clio. Na sasicu ciągle coś miałem do roboty. Po zmianie części na Hutchinson, Delphi, lemfoerder itd. Jak ręką odjął. Edytowane 17 Lutego 2015 przez msek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAREN Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Panowie poradziliście sobie z tymi draganiami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi