Gość Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Chce pryciemnić szyby w aucie tylną i dwie boczne, http://www.przyciemniamy.pl/ ponoc bardzo dobra firma w mojej okolicy. Ale zastanawia mnie info na stronie UWAGA!!!!!!! NIE NAKLEJAMY atestów pod folie!!!!!!!!! Co to znaczy ten atest po co i do czego? Trzeba mieć jakieś dodatkowe pozwolenie i wozić ze sobą czy jak to jest? Tak aby wszystko było w porządku aby nie dostać mandatu aby nie zabrali dowodu i nie kazali tego przyciemniania z likwidować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeeryy3 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Firma oklejająca szyby powinna wystawić imiennie na Ciebie i auto atest jaki posiada folia którą oklejono szyby,wozisz go ze sobą w razie kontroli policji lub przeglądu w stacji djagnostycznej.W Łodzi taki atest ma format jednej strony dowodu rejestracyjnego,natomiast na szybę tylną od zewnątrz przyklejają nalepkę atestową,która z czasem niestety odpada.Nigdy przez 14 lat użytkowania przyciemnionych szyb nikt nie zapytał mnie o ten atest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 (edytowane) A dowiedziałem się ze atest jest potrzebny na przednią szybę i przednie boczne. A na tylną i dwie tylne nie trzeba można je nawet zamalować, to prawda? Ze tylne można dowolnie przyciemniać i nic nie trzeba? Edytowane 21 Lutego 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
11348 Opublikowano 21 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2015 Ze tylne można dowolnie przyciemniać i nic nie trzeba? Tak jak napisałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebcio76 Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 A dowiedziałem się ze atest jest potrzebny na przednią szybę i przednie boczne. Przedniej nie można przyciemniać nawet folią przezroczystą, co do bocznych przednich to zależy jakie masz w aucie bo większość aut ma już przyciemnione fabrycznie i jak przyciemnisz je jeszcze bardziej to na nic ci żaden atest i podczas kontroli policyjnej masz odebrany DR albo zdzierasz na miejscu A na tylną i dwie tylne nie trzeba można je nawet zamalować, to prawda? Tylne szyby czyli te za słupkami możesz faktycznie zamalować w kolorze auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iron.Falcon Opublikowano 24 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2015 Żadnych atestów nie trzeba... Ale przód zostaw w spokoju bo będziesz to skrobał na pierwszej kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samuel_83 Opublikowano 22 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Panowie a jaka jest przepustowość w oryginalnie przyciemnionych szyb w Megane 3 ph2???? Chce przyciemnić w zakładzie ale zależy mi na tym żeby stopień przyciemnienia był zbliżony do oryginału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrew85 Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Witam , a jak jest z przyciemnianiem przednich szyb ? Kiedyś słyszałem ze przody można ale delikatnie. Czy to prawda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pbet Opublikowano 16 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2017 (edytowane) Nie prawda. Każde zaciemnienie szyb przednich spowoduje przepuszczalność światła poniżej normy. Można ponoć taką bezbarwną nałożyć wydobywającą głębię koloru szyb i jest ok ale ona nie powoduje zaciemnienia tylko blokuje UV. Info z zakładu, który w tym się specjalizuje. Edytowane 16 Lipca 2017 przez pbet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi