piolom Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 (edytowane) Witam serdecznie wszystkich użytkowników tego forum. Od jakiegoś czasu noszę się z zamiarem własnoręcznej naprawy (poprawy) masy anteny dachowej tzw. płetwy. Zauważyłem że moje radio ma humory w jakości dźwięku, raz gra całkiem dobrze a raz jakby ktoś wyłączył fale radiowe. Mowa oczywiście o słuchaniu radia gdyż MP3 lub płyty grają czysto i głośno. Po wyjeździe z miasta radio prawie całkiem zanika. Czy ktoś z forumowiczów już to przerabiał? Jakie niespodzianki na mnie czekają przy próbie dobrania się do podsufitki od strony bagażnika? Wszelkie uwagi i sugestie mile widziane. EDIT Czy któryś z forumowiczów próbował dostać się do mocowania anteny na dachu? Czy demontaż częściowy podsufitki pomoże mi dostać się do anteny, czy demontaż od strony bagażnika jest skomplikowany ? Pozdrawiam - piolom Edytowane 25 Czerwca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawciu-o Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Czy to radio oryginalne czy dokupione? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piolom Opublikowano 22 Czerwca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 Radio oryginalne, seryjne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Czerwca 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2015 żeby dostać się do anteny musisz zdjąć podsufitkę, od spodu jest duża nakrętka trzymająca antenę. Pod tylnym prawym słupkiem masz kostkę, gdzie łączy się antena z resztą instalacji - może tam spróbuj podłączyć antenę jakąś prowizoryczną i się okaże czy to ona jest winna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi