andnow Opublikowano 12 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 W takim razie gość z tej pierwszej aukcji rżnie głupa, albo jawnie oszukuje. Na swojej aukcji wyraźnie napisał "Nowe, oryginalne montowane na pierwszy montaż fabryczny felgi model: PROTEUS". Żeby być uczciwym, o "replikach" pisał koleś z aukcji nr 2. Z tym pierwszym się nie kontaktowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 W takim razie felgi z pierwszej aukcji (model proteus) są oryginale. Jak ci sie podobaja warto spróbować się potargować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 W takim razie felgi z pierwszej aukcji (model proteus) są oryginale. Niekoniecznie. Nie widać żadnych oznaczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martello Opublikowano 12 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2015 Spike96, Okaż więcej wiary w ludzi Zdjęcia felg z zewnętrznej strony co prawda wyglądają jak z folderu i pewnie nie są to zdjęcia rzeczywistego towaru. Ale gość podaje oryginalne oznaczenia -6,5 Jx16 CH5-47 i 4003003839R PROTEUS (zdjęcia). Zresztą przecież można najpierw wyjaśnić to ze sprzedającym, można go poprosić o zdjęcia felg rzeczywistych, a zwłaszcza od strony wewnętrznej. Dla przykładu załączam zdjęcie felgi model spirale od strony wewnętrznej z oznaczeniami. Te z aukcji powinny mieć podobne (oczywiście inny numer i nazwę). Zresztą każdy wybiera co chce - ja zawsze wybierałbym między oryginalnymi niż między uniwersalnymi - dedykowanymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spike96 Opublikowano 13 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2015 (edytowane) Ale nie chodzi o to żebym prosił o zdjęcia towaru, bo opis aukcji ma się zgadzać ze stanem rzeczywistym. To co podałeś to jest tylko odlew modelu i rozmiaru a mnie bardziej interesują homologacje a nawet gatunek jakościowy aluminium (nie wiem jak fachowo się nazywa) AK. Oznaczenie oryginalne Renault Może coś zmienili, ale jak dla mnie jeżeli są znaczki renault na felgach to sprzedawca powinien to umieścić. Zauważ też, że sprzedawca jako producenta w filtrze ogłoszeń nie umieścił OEM Renault. Nie mówię, że są złe ale rynek jest obecnie zalany chińskim g***. Dodatkowo link Edytowane 15 Marca 2015 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oplot23 Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 Ja kupowałem 2 lata temu używane oryginalne felgi 18" od Megane GT. Były w świetnym stanie technicznym, sprawdzone w serwisie Renault. Teraz są przemalowane na czarno, bardzo ładnie się prezentują, i nie mam do nich żadnych zastrzeżeń. A kupowane chyba od prywatnej osoby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi