zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Witam Od pewnego czasu nie świeci mi dodatkowe światło STOP. Gdzie szukać przyczyny ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Zacząłbym od żarówek w lampie, później sprawdził przewód do klapy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Przewody te w tej gumowej rurce sprawdzałem. Niby wszystko ok. Tylko jak nimi ruszam to zamykają i otwierają się zamki drzwi i klapy. Słychać zamykanie i otwieranie. Kiedyś miałem dwa przewody ( gruby biały i cienki czarny) uwalone w tej gumowej rurce. Nie działało mi oświetlenie bagażnika. Polutowałem i jest oki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Jeśli tamtędy idzie zasilanie lampy STOP to IMHO masz odpowiedź gdzie szukać przyczyny nieświecenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 TYlko które przewody ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Nie wiem. W skodzie fabii II miałem podobny problem - wyrżnąłem cały odcinek, który pracuje przy zginaniu, policzyłem ile jest i jakie kolory, dorobiłem nowe przewody i jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volfeer Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Masz to samo co ja miałem, tylko ja miałem problem z zamkiem i podświetlaniem tablicy. Wymień najlepiej hurtem wszystkie te najcieńsze przewody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 chyba tak zrobię :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Od kiedy kombi ma 3 światlo stop żarówki? Bo z czego co wiem są ledy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zico36 Opublikowano 14 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 no własnie tak mi się wydaje że są ledy. Gdzie szukać problemu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 14 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2015 Od kiedy kombi ma 3 światlo stop żarówki? Bo z czego co wiem są ledy.... A no to ja nie wiedziałem, a właściciel nie zgłaszał błędu Mimo wszystko LEDy też mają swoje zasilanie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
unkis Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Witam Od pewnego czasu nie świeci mi dodatkowe światło STOP. Gdzie szukać przyczyny ? A więc Panowie przyczyną nie są kable i wtyczka a fakt że sama lampa nie jest hermetyczna i w środku łączenia śniedzieją przez co zwiększa się opór na stykach co powoli powoduje że światło słabiej świeci, aż w końcu przestanie. Rozwiązanie niestety jest tylko jedno a mianowicie, demontaż daszka (trzeba bardzo uważać aby nie połamać spinek mocujących go do karoserii gdyż później może się zdarzyć że przy większej prędkości daszek zostanie wyrwany - ja tak swój zgubiłem na Chorwacji), następnie wypięcie lampy i najgorsze rozebranie jej poprzez rozklejenie obudowy i szybki. W środku są metalowe pręty łączone na wtyk, trzeba je porządnie wyczyścić, sprawdzić przed złożeniem a na końcu skleić dobrze lampę i światło działa jak nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damn Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 Ja miałem w ramach akcji serwisowej lutowane przez ASO 3. światło stopu, bo nie świeciło. Jednocześnie nie działało spryskiwanie tylnej szyby (chcieli mnie 440 zł za pompkę skasować, a okazało się, że rurka się zapchała... złodzieje), więc sprawdzili, polutowali, dałem 80 zł i spokój jest, światło już działa. Poszukaj w tym kierunku też a nie w samym okablowaniu, bo też myślałem, że na styku klapy coś się stało z kablami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi